Formula 1 VPN-Suomi

Teekokemuksia

Teeterveiset Lissabonista

12.10.2019, teeteemu

Kävin kesällä Lissabonissa, ja ohessa teemuisteluita matkaltani! Alkuun kävin iltapäiväteellä Hotel Ritzissä. Paikka oli mitä mainioin ja hienoin iltapäiväteen nauttimiseen! Valittavana oli useita iltapäiväteevaihtoja, ja päädyin lopulta ottamaan listalta ”perinteisen” iltapäiväteen, mutta toki portugalilaisella vivahteella.

Portugalissa ruoka on erittäin hyvää, mutta ei välttämättä näytä paljon miltään. Tämän ei pidä antaa hämätä, sillä portugalilaiset ruoat – etenkin kalaruoat ja jälkiruoat – ovat erittäin herkullisia.

Ohessa on kuvia koko ruokasetistä; alkaen sormileivistä skonsseihin ja päätyen makeisiin.

Portugalissa syödään paljon kalaa, joten ei ollut yllätys, että sormileipien paras oli lohileipä. Muita leipiä oli vain kurkkuleipä ja – nyt en kyllä ole varma, muistanko oikein – paahtopaistileipä. Hyviä olivat, mutta silloin ajattelin, että näitäpä oli vain kolme leipää…

Skonssit olivat herkullisia, ja niiden kanssa oli herkullista hilloa – olisiko ollut vadelmahilloa? Mukana oli myös mascarponejuustoa, joka oli erittäin täyttävää.

Ai niin, mitä oli teenä? Valitsin juomaksi portugalilaista teetä – Portugalissahan tuotetaan teetä, Azorien saarella. Kyseessä oli Gorreanan musta teetä, jonka makua on vaikea kuvailla. Hieman kuin Ceylonin teetä, mutta mausteisemman makuista. En ole aikaisemmin juonut oikeastaan mitään vastaavaa – hyvää oli ja sopi syötävien kanssa oikein hyvin!

Mutta iltapäiväteen voiton vei kuitenkin makeat – parhaimpana oli perinteinen portugalilainen vaniljaleivos Pastel de nata. Näihin ei voinut olla törmäämättä, oli sitten hotellissa aamupalalla, kävelyllä Lissabonissa tai oikeastaan missä vain – näitä herkkuja tarjottiin lähes joka paikassa.

Muita hyviä makeisia olivat esimerkiksi suklaariisikakku ja yksittäinen macarone. Mutta – enhän minä jaksanut syödä näitä kaikkia!

Sananen kuitenkin – jos joskus tulet tänne iltapäiväteelle, kannattaa varata reilusti aikaa. Vaikka olin tehnyt etukäteisvarauksen, jouduin odottamaan iltapäiväteetäni lähes 50 minuuttia! Mutta, Lissabonissa elämän meno on rentoa, ei täällä kannata kiireestä stressiä ottaa, vaan nauttia elämästä…

Ehdin käydä myös kahdessa teekaupassa. Ensimmäisenä oli Companhia de Portugueza de Cha. Sieltä ostin kahta teetä; Gorreanan teetä (arvosteluni)- eli samaa mitä join iltapäiväteellä – tosin nyt Oolongina, sekä teekaupan yhtä ”nimikkoteetä”; Lisbon Breakfastia.

Teekaupassa oli laaja valikoima, ja tänne mielelläni tulisin toistekin…

Toinen teekauppa, jossa kävin (oikeastaan se oli kyllä ”lifestylekauppa”, jossa myytiin viiniä, elintarvikkeita, teetä jne.) oli Moy Charcutaria & Garrafeira, jossa oli laaja valikoima Mariage Freres:n teetä, Or Tea:ta sekä muita ranskalaisten teetalojen teetä. En muistanut ottaa täältä kuvia laisinkaan… Kotiin ostin tuomisiksi vaniljaista Black Orchidia (arvosteluni), vanhaa tuttua Imperial Weddingia (arvosteluni) sekä Earl Grey Imperialia (arvosteluni).

 

, , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *