Lainaa.com

Teearviointi - irtotee

Le Palais des Thes: St. James O.P.

05.11.2017, teeteemu

Kööpenhaminassa käydessäni suunnistin Den Franske Tehandeliin, joka myy Le Palais des Thes:n teetä. Olin etukäteen miettinyt, että ostaisin jonkin Ceylonin teen. Edelliset pari Ceylonia – Chaplonin (arvosteluni) ja Teepolun (arvosteluni) olivat nimittäin sen verran hyviä, että pitihän saada vastaavia lisää.

Kun pääsin haistelemaan eri vaihtoehtoja, niin päädyin lopulta valitsemaan St. James O.P.:n, se tuoksui parhaimmalle! Lisäksi etiketissä mainittiin ”melkeinpä suklainen maku”, ja olin myyty…

Mutta mitä? Tämä tee ei ole ”Darjeeling -tyyppistä” niin kuin Chaplonin Ceylon tai hedelmäistä kuin Teepolun Ceylon, tämä on – englantilaistyyppistä. Eli sellaista vahvaa mustaa teetä, joka pitäisi upottaa maitoon, jotta alkaisi maistua.

Kokeilin tätä siis maidon kanssa – silti aivan liian voimakasta. Ymmärrän, että tätä myydään aamiaisteenä, mutta tämä on ihan liian voimakasta minulle. Päädyin antamaan tälle teelle ”uuden kodin” – toivottavasti joku muu nauttisi tästä – minä en kyllä nauttinut…

Annostukseni: kaksi teelusikallista irtoteetä kuppia kohden, 95 -asteista vettä, kolmen minuutin haudutus ja maitoa sekaan.

, ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *