Formula 1 VPN-Suomi

Teearviointi - irtotee

Chaplon: Ceylon UVA Quality Season

28.08.2016, teeteemu

Kävin kesällä kaksi kertaa Kööpenhaminassa, ja ollessani paikallisessa elintarvikekioskissa, huomasin Chaplonin teepurkkeja. En ollut koskaan aiemmin kuullut koko teemerkistä, ja yleensä en osta mitään teetä ”hetken mielijohteesta”.

Enkä ostanut tälläkään kertaa… Tutkiskelin myöhemmin hotellilla Chaplonin nettisivuja ja Steepsterin teearvostelusivustoa. Siellä törmäsin oheiseen arvosteluun, jossa kerrottiin, että Chaplonin Ceylon UVA maistuisi itse asiassa Darjeelingille – ei siis Ceylonille! Eipä aikaakaan, niin palasin elintarvikekioskiin ja ostin tuon purkin. Hinta oli vielä hieman halvempi kuin Chaplonin nettisivuilla…

Kun haudutin teetä, niin tee tuoksui hyvinkin Ceylonille. En ole paljoa Sri Lankalaista (vanha nimi Ceylon) teetä juonut, mutta tuoksu on toki tuttu. Lehdet – kuivat tai märät – eivät muistuttaneet yhtään Darjeelingiä.

Mutta maku on kuin ensi sadon Darjeelingissä – ei välttämättä niin tuoretta tai kepeää, mutta voisin tätä Darjeelingiksi maun perusteella luulla! Tämä on oikein hyvää teetä! Pehmeää, mutta hivenen kirpakkaa, ja kuivattaa sopivasti suuta. Jostakin syystä mieleeni tulee useampi vuosi sitten juomani Afternoon Tea – muistelisin sen maistuneen samanlaiselle?

Eli joskus siis kannattaa ostaa teetä, vaikka kyseessä olisikin epänormaali paikka teen ostamiseen ja entuudestaan tuntematon merkki. Otin kyllä pienen riskin, sillä purkissa on 190 grammaa teetä, ja jos en olisi siitä tykännyt, niin olisi ollut paljon hukkaan heitettävää teetä…

Annostukseni: teelusikallinen irtoteetä kuppia kohden, 95 -asteista vettä ja kahden ja puolen minuutin haudutus.

 

, ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *