Formula 1 VPN-Suomi

Teearviointi - irtotee

Kränku: Borgarblandning

01.04.2017, teeteemu

Viime kesän Visbyn reissullani sain ilon tutustua Kränkuun. Kaupassa huomasin, ja saman huomaa toki heidän nettisivuillakin, että suurin osa heidän omista sekoituksista on maustettuja teitä.

Poikkeuksen maustetuista teekoituksista tekee Borgarblandning, joka on sekoitus mustia maustamattomia teitä. Join tätä yhden take away -kupillisen Visbyssä ja se oli sen verran hyvää, että tätä piti ostaa 100 grammaa.

Niin, tuo nimi. Porvarisekoitus. Visbyn vanhaa kaupunkia ympäröi kivimuuri, jonka tarkoitus ei ollutkaan suojata Visbyä mereltä tulevilta hyökkäyksiltä, vaan varmistaa, että kaikilta kaupunkiin tulevilta ei-kaupunkilaisilta perittiin vero! Eli kauppiaskansasta ja kaupunkilaisista on Borgarblandning syntynyt…

Kuivat teelehdet ovat melko lyhyitä, mutta selkeästi tee koostuu useasta eri teestä – paketissa lukee, että kiinalaisista ja intialaisista teistä.

Haudutettu tee tuoksuu ”mustalta teeltä”. Ja maku? En ollut väärässä Visbyssä juodessani tätä, tämä on erittäin hyvää! Tämä on itse asiassa yllättävän hyvää – etenkin huomioiden teen halpa hinta.

Porvarisekoitus sopii hyvin aamu-, iltapäivä- ja iltateeksi. Monet teet sopivat mielestäni vain johonkin tiettyyn vuorokauden aikaan, mutta tämä tee toimii hyvin milloin vain!

Annostukseni: kaksi teelusikallista irtoteetä kuppia kohden, 95 -asteista vettä ja kolmen minuutin haudutus.

,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *