Formula 1 VPN-Suomi

Teekokemuksia

Kränku

09.08.2016, teeteemu

Kuvittele olevasi Ruotsissa. Helppo alku siis!

Kuvittele siellä teekauppa, joka on auki kesällä aamukymmenestä iltakymmeneen. Mitä?

Kuvittele vielä, että sinne lappaa vielä porukkaa kellon ollessa jo kymmenen illalla. Mahdotonta?

Kuvittele vielä, että jono saattaa kaupan sisällä olla tiskillä toistakymmentä metriä pitkä, vaikka kassoja olisi useita… Onko sellaista muka olemassa?

Kuvittele vielä, että kyseisessä kaupungissa on asukkaita vain noin 23 000! Siis pieni kaupunki ja siellä näin suosittu teekauppa? Todellako?

Kuvittele vielä, että kaupassa on erillinen ”haistelupöytä” teekaupan omille sekoituksille. Onko muka?

Kuvittele vielä, että nämä omat teesekoitukset on nimetty paikallisten nähtävyyksien, perinteiden ja tapojen perusteella – teesekoitukset on siis ”paikallisesti muotoiltuja”. Höpöäkö?

Kuvittele vielä, että paikka on valittu Ruotsin vuoden kaupaksi vuonna 2015 (siis ei vuoden teekaupaksi vaan vuoden kaupaksi!).

Kuvittele lopuksi, että tämä teekauppa on istuttanut teepuita Ruotsiin

Paikka on olemassa, kyseessä ei siis ole Teeteemun keksimä kuvitelma! Paikan nimi on Kränku ja se sijaitsee Visbyssä, Gotlannissa.

Käväisin pari viikkoa sitten Visbyssä. Olin kyllä kuullut tuosta ”maagisesta” paikasta nimeltä Kränku aiemmin… Sain joskus maistaa heidän Kalkstendrömmar -teetään Suomessa (jollain Visbyn kävijällä oli sitä tarjolla) ja vaikken yleensä pidä mistään ruusuisesta teestä, maistui se oikein hyvälle.

Itse asiassa taisin käydä viisi tai kuusi kertaa Krankussa. He myivät take-away-teetä (joka päivä oli yksi tai kaksi eri vaihtoehtoa), ja pääsin maistamaan Vardesblandningia, Borgarblandningia ja heidän tunnetuinta teesekoitustaan Guteblandningia. Visby on pieni paikka, ja Kränkun teetä myytiin useassa kahvilassa ja hotellissa, joissa pääsin maistamaan Sommarblandningia ja Kalkstendrömmaria.

Kotiin toin Borgarblandningia (mikä nimi muuten, kukapa ei haluaisi juoda Porvarisekoitusta!), Guteblandningia, Hunajateetä, Omenakakkuteetä ja Källingblandningia.

Mukaan jäi vielä Kränkusta nimikkomuki ja -sateenvarjo! Tuosta sateenvarjosta en oikein saanut kunnon kuvaa…

En nyt oikein tiedä, saiko tästä kirjoituksestani mitään selvää, mutta teesydämeni jäi ainakin vähäksi aikaa Visbyyn… Ja jos joku ihmettelee tuota teekaupan logoa, niin Kränku tarkoittaa kolmijalkaista lypsypallia ja kuvan mies on ”perinteinen Gotlantilainen mies”.

Kränkun teetä saadakseen ei tarvitse välttämättä matkustaa Visbyyn tai tehdä tilausta netin kautta, useassa Ruotsin teekaupassa myydään pientä osaa Kränkun teevalikoimasta. Oheisella sivulla on lista jälleenmyyjistä ja vielä listaus heillä myytävistä teesekoituksista!

Kränkulta löytyy myös muutama video Youtubesta.

,


Yksi vastaus

  1. Hauskoja pakkauksia! Itse törmäsin näihin ekan kerran just tänä kesänä Tukholman vanhassa kaupungissa, kun näin teepakkauksia yhden putiikin ikkunassa. En käynyt sisällä, mutta kuvan nappasin.

    Ja ihan mahtavaa tuo väen määrä teekaupassa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *