Lainaa.com

Teekokemuksia

Wienercafêet:n iltapäivätee

30.05.2014, teeteemu

Tukholmassa tulee käytyä aina silloin tällöin, ja yleensä tulee etsittyä sopiva paikka iltapäiväteelle. Tarjontaa on aika lailla, ja viime viikolla päädyin kokeilemaan Wienercafêet:n iltapäiväteetä.

Päivä oli helteinen ja suurin osa kahvilan asiakkaista oli ulkona terassilla. Päätin mennä sisälle, kun ajattelin, että siellä olisi kivan viileää. Wienercafêet oli erittäin tyylikäs sisältä.

Teeksi valitsin paikan oman sekoituksen. Kysyin tarjoilijalta, mitä teetä se on, ja hän vastasi, että mustaa teetä. No sepä ei vielä paljoa kerro, mutta tätä otin joka tapauksessa. Tee oli selvästi Darjeelingiä, todennäköisesti second flushia (kesän satoa). Myöhemmin selasin heidän nettisivujaan, ja kyseessä oli Darjeeling, tarkemmin ottaen Second Flush Namring Tea Estate. Tee oli hyvää, ja sitä sai lisää pyydettäessä. Itse teekannu oli kyllä todella pieni.

Entäpä syötävät? Sormileivät olivat herkullisia. Juustokinkkuleipä oli erittäin juustoista, lisäksi oli katkarapuleipä ja lohileipä sekä pieni maksapasteijaleipä. Skonssit (pullat) olivat pienoinen pettymys – ne eivät olleet mitenkään kummoisia. Skonssien kanssa oli tarjolla mustikkahilloa, joka sekään ei vakuuttanut, mutta tarjolla oli myös jotakin kermaista sekoitusta – se oli hyvää. Koska kyseessä oli ”wieniläinen kahvila”, ajattelin, että kakut ja suklaat olisivat täällä erittäin hyviä. Ja näinhän se oli! Tarjolla oli minikorvapuusti, miniwieneri, pieni leivos ja suklaisia herkkuja.

Voisin tulla tänne uudestaan. Tee ja sormileivät olivat hyviä ja makeiset erinomaisia.

, ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *