Lainaa.com

Yleinen

Uusi vedenkeitin: Philips HD9380/20

07.08.2013, teeteemu

Vanha vedenkeittimeni on jo pitkään näyttänyt siltä, että se pitäisi heittää menemään. Eli piti lähteä etsimään uutta.

Millainen pitäisi ostaa? Vanhassa ei ollut mitään lämpotilan säätöä, vaan sillä piti keittää vesi aina kiehuvaksi asti. Muutaman teen kohdalla sitten odotin tietyn aikaa veden kiehumisen jälkeen, että voisi kaataa veden tarpeeksi jäähtyneenä teelehtien päälle (esim. reilun minuutin verran). Eli olisi toivottavaa, että uudessa vedenkeittimessä olisi jonkinlainen lämpötilavalikko.

Suurin osa netistä katsomistani vedenkeittimistä oli 1,7 litran keittimiä. Haloo hei – 1,7 litraa? Kuka juo niin paljon, enkä ajatellut keittää kerralla millekään isolle porukalle. Johon tuommoinen vie tilaa keittiöstäkin vaikka kuinka!

Netissä tekemäni tutkailun jälkeen löysin hyvän vaihtoehdon: Philipsin HD9380/20 -mallin. OK, hintaakin oli jonkun verran, mutta mitäkös tuosta – kyllä hyvä tee on sen arvoista, että kaipaa kunnon keitintä rinnalleen!

Eli, tämä on 1,0 litran kokoinen ja tässä on 5 valmista lämpötilansäätöä – 100 astetta, 95 astetta, 90 astetta, 80 astetta ja 40 astetta. Lisäksi keittimessä on lämpimänäpitotoiminto, joka säilyttää veden valitussa lämpötilassa korkeintaan 30 minuutin ajan. Keitintä oli helppo käyttää, ja napit toimivia.

Kokeilin heti eri teelaatuja, ja osalla 90 astetta oli paras vaihtoehto (esim. Kusmin Kashmir Tchai) ja osalla 95 astetta (esim. Schraderin perusDarjeeling). Näytti sille, että ”maitoteelle” paras astemäärä oli 100 astetta.

Jep, tyytyväinen olen hankintaani!

,


2 vastausta

 1. teeteemu sanoo:

  Ainut ero Philipsin 1,0 litran Avancen ja 1,7 litran Avancen välillä on tilavuus, eli tekniset ominaisuudet ovat ihan samat. Linkkinä tuohon 1,7 litran versioon. Ja toinen linkki, näitä taitaa olla eri värisiä…

  Juon teeni yksin ja keitän kerralla vain yhden ison kupin, joten minulle riittää litran versio. Jos tulee vieraita kylään, niin joutuu kyllä vähän säätämään…

  Kiva, jos tykkäsit blogista. Pyrin kirjoittamaan suunnilleen pari kertaa kuukaudessa, ja mulla on vielä iso kasa maistamattomia teitä, joten tekstiä on vielä tulossa…

 2. TAS-P sanoo:

  Millainen lämpötilansäätö siinä 1,7litran keittimessä oli? Minua meinaan riivaa, että aina joutuu keittää monta kertaa litran kannun, kun vesi ei riitä.

  Ostin aikoinani 1litran keittimen, koska en isompaa siihen hätään löytänyt… Niin että kovasti kiinnostaisi isompi keitin.

  Blogisi vaikuttaa kivalta. Tuleehan vielä tänä vuonna jatkoa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *