Formula 1 VPN-Suomi

Teearviointi - irtotee

Tie Guan Yin

12.02.2013, teeteemu

Teemu tekee uuden aluevaltauksen – elämäni ensimmäinen Oolong -arvostelu! Tähän mennessähän kaikki arvostelemani teet ovat olleet mustaa teetä.

Sain tätä teetä erältä ystävältäni, joka oli saanut tuliaisia Kiinasta. Ohessa kuva hienosta alkuperäisestä paketista.

Teet oli pakattu pieniin pusseihin, ja ystäväni antoi pari pussia minulle. Tämän pussin sisällä oli vielä erillinen tiivis sinetöity pussi, missä teelehdet olivat. Eli hyvin oli pakattu…

Aluksi jouduin vaikeuksiin – miten tätä pitäisi uuttaa? En ole eläessäni aikaisemmin maistanut Oolongia, joten piti etsiä netistä erilaisia haudutusaikoja ja etenkin Tie Guan Yinin haudutusaikoja. Kyllähän oli hajontaa – jonkun lähteen mukaan pitäisi uuduttaa 5-6 minuuttia, jonkun toisen mukaan 10-20 sekuntia. Ota tästä sitten selvää! En tunne Oolongia, joten kokeilin noita lyhyitä haudutusaikoja. Paras maku tuli noin minuutin haudutusajalla.

Lopputulos oli sellainen hieman vihertävä keltainen väri, ja juoma oli hyvänmakuista. Kepeää, kevyttä, kukkaista. Miellyttävän makuista. Täytyy maistella muitakin Oolong -laatuja!

Annostukseni: teelusikallinen irtoteetä kuppia kohden, noin 90 asteista vettä (itse keitin veden kiehuvaksi ja pidin sen jälkeen vedenkeittimen kantta auki kaksi ja puoli minuuttia) ja minuutin haudutus.

,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *