Lainaa.com

Teearviointi - irtotee

Terre d’Oc: Masala Chai

01.09.2015, teeteemu

Kävin kesällä Göteborgissa, ja pitihän sitä tutustua Ruotsin teetarjontaan! Löysinkin teekaupan nimeltä Tekultur, josta ostin paria eri teetä. Ensimmäisenä olisi arvostelussa Terre d’Oc:n Masala Chai. Aika hieno purkki, vai mitä?

Tiesin kyllä etukäteen, että tässä on ginsengiä. Pelkkä sen tuoksu tuo minulle huonon fiiliksen… Mutta halusin kokeilla Masala Chaita, sillä Terre d’Oc:n teetä olen halunnut maistaa jo pidemmän aikaa, ja Suomesta en ole löytänyt kuin muutaman heidän teen (esim. Helsingin Stockmannilta ja Hyvinvoinnin tavaratalosta).

Ensimmäisen kerran kun avasin purkin, meinasin aivastaa ja/tai yskäistä purkkiin. Tämä on erittäin voimakkaan tuoksuista! Ei siis kannata työntää nenää suoraan purkkiin ja hengittää nenän kautta sisään!

Haudutetussa teessä oli ihan sama tuoksu. Olisikohan maku liian voimakas?

Maku on erittäin hyvä! Ihanan mausteinen maku, ja tätä juo erittäin mielellään! Mausteet (kaneli, inkivääri, kardemumma, ginseng ja rosepippuri) toimivat hyvin keskenään.

Yksi varoituksen sana kuitenkin. Masala Chai kuivattaa kurkun ja suun. Itseäni tämä ei mitenkään haittaa, mutta tätä teetä juotuaan jää janoiseksi…

Annostukseni: teelusikallinen irtoteetä kuppia kohden, 95 -asteista vettä ja kahden ja puolen minuutin haudutus. En ole kokeillut tätä maidossa keitettynä – perinteisestihän Masala Chai -teet juotaisiin siten…

 

 

 

,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *