Formula 1 VPN-Suomi

Oolong,Teearviointi - irtotee

Ten Ren’s Tea: King’s Oolong Tea

12.11.2017, teeteemu

Teeteemu saa toisinaan tuliaisia. Jopa teetuliaisia! Ja eräänä päivänä sain teetä ihan Taiwanista asti…

Purkki on erittäin hieno, ja mikä nimikin – King’s Oolong Tea – tulipa ihan kuninkaallinen olo!

Pikkuisen pelästyin, kun tajusin kyseessä olevan Ginseng Oolong, eli tämä on Taiwanilaista Oolongia, johon on lisätty ginsengiä. Olen joskus maistanut joitakin ginseng-karkkeja, jotka olivat aika kammottavia…

Yritin etsiä netistä tietoja tästä teestä, valmistajana on Ten Ren Tea Company, mutta en löytänyt heiltä juuri tätä teetä. Löysin kyllä ison kasan vastaavia teetä, mutta juuri tätä en (linkki näihin muihin vaihtoehtoihin).

Kuivat teelehdet ovat tiukalle rullattuja teepalleroja, ja tuoksuvat hieman oudoille…

Haudutetun teen tuoksu on ihan vastaava kuin kuivankin teen, jotakin outoa tässä on, mutta mitä? Tuoksuuko ginseng muka tällaiselle?

Haudutettu tee on kivan keltaisen väristä. Ja se maku? Tämä on HYVÄÄ. Siis HYVÄÄ. Maku tuo mieleen joskus aiemmin juomani Dan Cong:t, mutta King’s Oolongissa ei ole hedelmäistä tai kukkaista makua, vaan lähinnä paahtunutta intensiivistä makua. Purkissa kyllä luki, että tämä olisi lähempänä vihreää kuin mustaa teetä hapettuneisuuden suhteen ja melko kevyellä paahdutuksella, mutta olen kyllä itse toista mieltä: tämä on kyllä lähempänä mustaa teetä ja voimakkaalla paahdutuksella. Oli miten oli, niin hyvää tämä on!

Toisaalta maku on sellainen, ettei tätä teetä viitsi juoda kovin usein – tätä kannattaa nautiskella aina silloin tällöin, mutta ei jatkuvasti.

Annostukseni: teelusikallinen irtoteetä kuppia kohden, 95 -asteista vettä ja kolmen minuutin haudutus.

, , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *