Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Teekokemuksia

Teeterveiset Berliinistä

22.06.2018, teeteemu

Kävin Berliinissä kesäkuun alussa, ja ehdin hieman teeharrastuksenkin pariin!

Teematkani alkoi iltapäiväteellä Adlon -hotellissa. Hotelli on helppo löytää, se on Brandenpurgin portin lähettyvilä. Valitsin listalta ensi sadon Darjeelingia. Kuten kuvasta näkee, väri oli erittäin hieno!

Tee maistui erittäin hyvälle ja sitä tulikin juotua aika lailla… Kun syötävät tuotiin, niin ihmettelin hieman leipien, skonssien ja makeisten vähyyttä – valikoima näytti aika pieneltä! En siis syönyt tällä kertaa yksin, vaan minulla oli seuraa iltapäiväteellä, joten koko setti ei ollut minua varten… Tajusin vasta myöhemmin, että Adlonissa iltapäivätee tarjoillaan kahdessa osassa – yllä olevassa kuvassa on ensimmäinen setti, ja sen kun oli syönyt, niin tuotiin toinen setti – alla oleva kuva.

Sormileivät olivat erittäin hyviä, ja eniten nautin kinkkujuustoleivästä – muutkin olivat hyviä, mutta juusto oli ilmeisesti erittäin rasvaista…

Skonsseja oli kahta lajia, rusinoilla ja ilman. Valitettavasti nämä eivät olleet mitenkään erikoisia – mansikkahillo oli tosin niin hyvää, että skonssit tuli syötyä ihan niiden vuoksi!

Makeiset toimivat hyvin, ja parhaita olivat suklaiset versiot..

Alla olevan kuvan taka-osassa oleva valkoinen pallero oli täyttä suklaata – nam! Myös edessä näkyvä ”valkoisen kiven” näköinen oli erittäin hyvää – siinäkin oli suklaata.

Olin useamman päivän Berliinissä, ja ehdin käydä useassa teekaupassa. Ensimmäisenä oli vuorossa TeeGschwender (yritäpäs lausua tuo!), jolla on neljä myyntipistettä Berliinissä. Ostoksiani olivat ensisadon Darjeeling Soom, nepalilainen tee Mystic Shangri-La,

nepalilainen oolong Jun Chiyabari ja Meghalaya Lakyrsiew. Näistä osa on ”vanhoja tuttuja”- tosin eri teekaupasta ostettuina versioina. Sain mukaan myös pienen näytteen (olisiko 10 grammaa) Diplomaatin teetä.

Marriage Freres:n myymälästä ostin kolmea maustettua mustaa teetä: ilmeisesti erittäin makea Phênix, leivokselle tuoksuva De Fete ja suklainen Los Andes (siinä on todellakin kaakaopapuja mukana – eli kaakaoteetä tai teekaakaota luvassa?). Marriage Freres myy teetä yleensä vähintään 100 grammaa kerralla, mutta Los Andes oli sen verran hintava, että myyjä myöntyi myymään sitä minulle vain 50 grammaa.

Berliner Tesalon:lta ostin kolmea ensisadon Darjeelingiä; Phoobsering, Orange Valley (tätä olen jo ehtinyt juodakin) ja Seeyok. Olisiko heillä ollut seitsemää tai kahdeksaa eri ensisadon Darjeelingiä – kattava valikoima joka tapauksessa.

En ollut suunnitellut käydä Kusmin myymälässä, mutta kun satuin yhden niistä ohi kulkemaan (neljä kauppaa Berliinissä), olihan pakko siellä piipahtaa! Mukaan ostin maustamatonta mustaa teetä, Windsoria.

Berliinistä löytyy iso kasa teekauppoja, mutta tällä kertaa kävin siis yhdessä saksalaisen teeketjun kaupassa, kahdessa ranskalaisen teetalon kaupassa ja yhdessä paikallisessa teekaupassa. Lisäksi KaDeWe:n kuudennessa kerroksessa oli kattava valikoima eri teetalon teitä – en ostanut sieltä enää mitään, kun teetuliaisia oli jo ihan tarpeeksi…

, , , , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *