Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Teearviointi - irtotee

Teemaa: Cocoa Red

30.04.2017, teeteemu

Teen Ystävien tilaisuudessa pääsin maistamaan Teemaan teitä. Yksi niistä maistui niin hyvälle, että halusin ostaa sitä myös mukaani.

Kyseessä on Cocoa Red, joka on kiinalaista teetä Yunnanista. Oheisissa kuvassa on tarkempaa tietoa – muistan maistelutilaisuudesta kyllä hieman kaakaomaisen maun.

Kuivat teelehdet tuoksuvat aika voimakkaille, ja samoin haudutettu tee. Oli aluksi aika vaikea saada tästä hyvää teetä – yritin montaa erilaista lämpötilaa ja haudutusaikaa.

Sitten tajusin, että tätä teetä pitäisi varmaan tehdä kiinalaisella haudutusmenetelmällä – pieni haudutuskulho, runsaammin teelehtiä ja useita lyhyitä haudutuksia. En ole pitkään aikaan oikein innostunut tekemään teetä gaiwanissa, joten tein sitten vain pienempiä annoksia kuppeihini…

Ja rupesihan sitten maistumaan paljon paremmalle! Cocoa Red:ssä on kiva paahteinen ja melko voimakas maku, joka muistuttaa etäisesti kaakaota. Oikein toimivaa ja hyvää!

Annostukseni: kaksi teelusikallista irtoteetä kuppia kohden, 95 -asteista vettä, 1,5 minuutin haudutus ja puoli kupillista. Seuraavaan puolikkaaseen kupilliseen voi käyttää 95 asteista vettä ja 45 sekunnin – 1 minuutin haudutusta. Toinen haudutus ei ole enää niin hyvä kuin ensimmäinen, mutta ihan toimiva vielä!

, ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *