Formula 1 VPN-Suomi

Oolong,Teearviointi - irtotee

Teemaa: ”Ankanlantatuoksu” Ya Shi Xiang Dan Cong

16.07.2015, teeteemu

Teemaa oli minulle uusi tuttavuus – kiinalainen teehuone keskellä Helsinkiä. Ostin sieltä (tähän asti!) kalleinta teetäni koskaan – 25 grammaa ”Ankanlantatuoksu” Ya Shi Xiang Dan Cong:a. Hintaa en paljasta…

Olen ennenkin juonut Ankanlantatuoksua, Pienen Kilpikonnan vastaavaa. Toki se, että teen nimi on sama, ei vielä kerro sitä ovatko maut samat! Joka tapauksessa odotin tietynlaista makua…

Haudutetun teen tuoksu oli ”kermaisen kukkainen”. Entä maku? Teemaan versio on hyvin ”herkkää”, kyllä tämä oikein hyvää on – makean kukkaista – mutta jotenkin vain odotin tällä hinnalla enemmän. Olivatko sitten odotukset liian korkealla vai onko aidosti kalliimpi Dan Cong vain niin herkkää ja monimutkaista? En tiedä… Pari ekaa kuppia ovat aika makeita, sitten makeus häviää vähitellen, kun kukkaisuus tulee esiin.

Annostukseni: noin 3 grammaa teetä gaiwaniin, 90-asteista vettä, nopea teelehtien huuhtelu, sitten 1. haudutus 30 sekuntia, seuraavat haudutukset aina 5-10 sekuntia pidempiä kuin edelliset.

Viimeisistä teelehdistä tein jääteetä: heitin teesiivilään loput teelehdet ja siivilän mukiin, jääkylmää vettä päälle ja pariksi tunniksi jääkaappiin. Jäätee oli erittäin raikasta!

,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *