Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Teekokemuksia

Teekokemukset 2013

29.12.2013, teeteemu

Vuosi 2013 oli sitten siinä. Kuten viime vuonnakin, on aika pitää lyhyt ”kertaus” ja jakaa muutama ”palkinto”.

Vuoden paras tee. Vuonna 2013 sain maistaa montaa hyvää teetä, mutta kyllä voiton vie Kusmin Sweet Love (arvosteluni). Harmi, että minulla oli tätä vain pieni purkki, 25 grammaa.

Vuoden perustee: Schraderin Ceylon Darjeeling (arvosteluni). Toimii maanantaiaamuisin, ei mikään nautinto, mutta taattua ”perusteetä”.

Vuoden maitotee: Tämä on ehdottomasti Whittard of Chelsean English Breakfast (arvosteluni). Jos et ole aamuihminen, niin kannattaa kokeilla tätä – onpas jotakin, mitä odottaa aamulta!

Vuoden opetus: Voiko näitä nyt opetuksiksi sanoa?

Ensimmäiseksi tulee mieleeni maustetut irtoteet, jotka maistuivat todella hyville vuonna 2013. Ja siis maustetut, eli aidoilla mausteilla maustetut, ei mitkään ”mehuteet” tai ”esanssihirviöt”. Esimerkkeinä Kusmin Kashmir Tshai (arvosteluni), Palais des Thes:n Soiree d’Hiver (arvosteluni) ja tietysti ”Vuoden paras tee” Kusmin Sweet Love.

Toiseksi sain tutustua vuonna 2013 savustettuihin teihin: Fortnum&Masonin Lapsang Souchon (arvosteluni) ja Palais des Thes:n Tiikeritee (arvosteluni). Nam.

Kolmanneksi täytyy kehua ranskalaisia teetaloja. Kusmi ja Le Palais des Thes ovat olleet mieleeni, lisäksi olen ostanut ja minulla on vielä maistamatta Marriage Freres:n ja Dammannin teitä – kuvittelisin niiden olevan yhtä hyvää laatua.

Vuoden iltapäivätee: Vuonna 2013 sain kokea neljä eri iltapäiväteetä: yhden Helsingissä, yhden Lontoossa ja kaksi Tukholmassa. Voittaja on Grand Hotelin iltapäivätee (arvosteluni). Paikka oli mahtava, tee oli erittäin hyvää ja syötävät olivat todella hyviä. Hyvänä kakkosena tulee Brown’s Hotelin iltapäivätee (arvosteluni).

Vuoden palaute: Kävijöitä sivuilla on ollut koko ajan lisää ja lisää, joten joku tätä taitaa lukea… Kiitos kaikille lukijoille!

Vuoden odotus: Päivä Tukholmassa -risteilyllä tuli maistettua Dammannin jouluteetä. Maistui todella hyvälle, ja ostin sitä 100 gramman pakkauksen itselleni. Ei ole tullut vielä avattua… Tässä teessä on muuten ananasta, ja tykkään kyllä tuoreesta ananaksesta, mutta en yleensä ananaspitoisista juomista (esim. ananasmehusta). Taidan säästää tämän jouluun 2014…

, , , , , , , , , , , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *