Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Teearviointi - irtotee

Sibyllans Te och Kaffehandel: Darjeeling First Flush Puttabong STGFOP Nr 1

12.07.2016, teeteemu

Piipahdin Tukholmassa loppukeväästä/alkukesästä ja ehdin käydä Sibyllans Te och Kaffehandel:ssa – täällä olen käynyt aikaisemminkin. Päädyin ostamaan lyhyen harkinnan jälkeen ensisadon Darjeelingia – tarkemmin Puttabong:a.

Forsmanilta ostamani ensisadon Tindharia (arvosteluni) oli niin hyvää, että odotukseni olivat erittäin korkealla Puttabong:n suhteen…

Teelehdet eivät olleet ”erityisen” ensisadon näköisiä, vihreitä lehtiä ei ollut kovinkaan montaa.

Haudutetun teen tuoksu oli hyvä, mutta teen väri oli erittäin tummaa ensisadon Darjeelingiksi. Väri muistuttaa mielestäni enemmänkin kesäsadon Darjeelingia.

Tee oli oikein hyvää ja tummaa – melko voimakasta ensisadon Darjeelingiksi. Maku muistutti kyllä enemmänkin kesäsadon Darjeelingiä.

Märät teelehdet olivat suuremmaksi osaksi ruskeita – eivät siis vihreitä, niin kun ensisadon lehdet yleensä ovat.

Minusta on tainnut tulla pahemman luokan teehifistelijä, mutta pakko se nyt on sanoa: tämä tee näyttää ja maistuu enemmänkin kesäsadolle kuin ensisadolle. Eikä siinä mitään pahaa ole – tee on oikein hyvää ja selvästi hyvää Darjeelingiä. Minä halusin vain ensisadon makuista teetä – hieman kirpeää, aavistuksen pistävää ja hapokasta, pirtsakkaa teetä, joka antaa kunnon potkun ja kuivattaa sopivasti suun – en tummaa ja voimakasta teetä. Ehkäpä vain kaikki tähän mennessä maistamani ensisadon teet ovat olleet ”hapokkaita” ja ”pirtsakkaita” enkä ole maistanut voimakkaamman oloista ensisadon teetä.

No oli miten oli, hyvää teetä tämä on. Mutta ei sellaista teetä kuin odotin…

Annostukseni: 2-3 runsasta teelusikallista irtoteetä kuppia kohden, 95 -asteista vettä ja kolmen minuutin haudutus.

, ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *