Formula 1 VPN-Suomi

Teearviointi - irtotee

Schrader: Teespitzen

03.11.2012, teeteemu

Lontoon reissun jälkeen minulla oli pienehkö pulma: 15 avaamatonta teepakettia! Lontoon tuliaisia oli siis 6 kappaletta, vanhaa Schraderin tilausta 7, lisäksi kesällä ostin teetä Turun Teestä & Mausteesta ja se Kusmin pakettikin on vielä avaamatta. Hetken mielijohteesta päädyin avaamaan Schraderin Teespitzen -teen. Saksan kieltä osaaville tiedoksi, että kyseessä ei ole ”terästetty tee”, vaikka nimi niin vihjaisikin.

Teespitzen on sekoitus Assamia, Darjeelingia ja Ceylonia. En oikein tiennyt, odottaako hyvää teetä vai ei, etenkin kun Schraderin Assam Darjeeling -tee ei oikein iskenyt… Teespitzen ei ollut mikään mahtava kokemus, mutta kyllä sitä joskus voi juoda, kunhan laittaa maitoa mukaan. Maku on ehkä lähimpänä Darjeelingiä, mutta oudolla vivahteella. Mielenkiintoista on, että vaikkei tämä mikään makunautinto todellakaan ole, niin mielettömän hyvä fiilis tulee kupin juotuaan. Olisiko tässä teessä normaalia enemmän kofeiinia? Vai mistä tällainen jälkipotku voisi aiheutua?

Annostukseni: reilu teelusikallinen irtoteetä kuppia kohden, kiehuvaa vettä, kahden minuutin haudutus ja lopuksi maitoa päälle.

, , , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *