Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Teearviointi - irtotee

Schrader: Margarets Hope First Flush FTGFOP1

08.01.2016, teeteemu

Samalla kun tilasin Schraderin jouluteekalenterin, ostin myös kolmea eri Darjeelingia: Margarets Hope First Flush FTGFOP1, Margarets Hope Second Flush FTGFOP1 ja Margarets Hope Autumnal Flush FTGFOP1 (linkit englanninkielisille sivuille, saksankielisillä vastaavilla sivuilla on vähän tarkemmin nuo nimitiedot…). Eli: saman tilan kolmea eri satoa; kevättä, kesää ja syksyä! En ole aikaisemmin törmännyt missään saman teetilan kolmeen eri satoon – keväistä ja kesäistä olen kyllä löytänyt joltakin Darjeelingin teetilalta, mutta en kaikkea kolmea kerralla.

Teen hinta, noin 10 € per 100 grammaa, antaa kyllä viitteen siitä, että kyseessä tuskin on mikään ”upea” First Flush Darjeeling…

Haudutetun teen väri on kullankeltainen – tämän täytyy olla hyvää! Ja niin muuten onkin! En osaa oikein kuvailla tämän makua, jos vain sanoisin, että tyypillistä ensisadon Darjeelingiä – samaan aikaan kevyttä, hieman hedelmäistä ja aavistuksen kirpeää – ei siis huonolla tavalla kirpeää, vaan antaa kivan potkun!

Annostukseni: kaksi erittäin runsasta kukkuramitallista teelusikallista irtoteetä kuppia kohden, 90 -asteista vettä ja kahden ja puolen minuutin haudutus.

 

, ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *