Lainaa.com

Teearviointi - irtotee

Schrader: Darjeeling Teesta Valley First Flush

17.01.2017, teeteemu

Tilasin jouluksi teetä ja suklaata Schraderilta. Ensimmäisenä kokeiluun pääsi Darjeeling Teesta Valley, joka on ensisadon Darjeelingiä.

Halusin kokeilla jotakin uutta Darjeelingiä, ja Teesta Valleya en ollut ennemmin maistanutkaan.

Hintaluokka on sellainen 10 € / 100 grammaa, joten tämä tuskin on mitään ”erinomaista” Darjeelingiä… Mutta ei se mitään, ostin useaa eri laatua, joten pääsenpä kokeilemaan useampaa Darjeelingiä!

Kuivat teelehdet eivät paljoa tuoksu, mutta haudutetuissa teelehdissä on suorastaan upea tuoksu! Jostakin syystä olen haistavinani parsaa (?) niissä, en oikein osaa kuvailla tuoksua paremmin, mutta upea se on! Itse haudutetussa teessä tuoksu on kyllä olemassa, mutta selkeästi miedompi.

Tee on oikein hyvää, muttei erityisen hyvää. Maku muistuttaa aiemmin arvostelemaani Gopaldharaa, mutta ei ole niin hyvää, yrttistä tai hienostunutta. Voisiko jopa leikkisesti sanoa, että kyseessä olisi Gopaldharan pikkuserkku? Oli miten oli, niin 100 grammaa tätä menee nopeassa tahdissa alas ja toimii oikein hyvin aamiaisteenä, teessä on mukavan pirtsakkaa potkua aamuun!

Annostukseni: kaksi kukkuramitallista irtoteetä kuppia kohden, 90 -asteista vettä ja kolmen ja puolen minuutin haudutus.

, , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *