Lainaa.com

Teearviointi - irtotee

Postcard Teas: Korean Black 2015

30.11.2015, teeteemu

Lontoon 2015 reissullani tutustuin teekauppaan Postcard Teas, josta ostin korealaista mustaa teetä – Korean Black 2015.

Tätä teetä maistoin paikan päällä, ja kyllä se olikin hyvää! Silloin mieleeni tuli luumun maku – pehmeä sellainen.

Yleensä valmistan mustat teet ”eurooppalaisella tavalla”, eli yksi pidempi haudutus. Tällä kertaa päädyin käyttämään ”kiinalaista tapaa”, eli enemmän teelehtiä ja pienempi määrä vettä, ja useampia haudutuksia. Näin Postcard Teas:n nettisivuilla opastettiin tämän teen kohdalla…

Ja millainen maku tästä tulikaan! Korealainen musta tee on erittäin pehmeän makuista – suorastaan samettisen pehmeää. Tee on erittäin hyvää, ja tätä juo monta kuppia – maku ei oikeastaan muutu haudutusten välillä, vaan pysyy samettisen pehmeänä koko ajan (viisi tai kuusi kupillista tein yleensä).

Joku tuttu maku tässä on. En osaa sanoa mikä, mutta jotenkin mustaakin mustempaa teetä, mutta vain niin upean pehmeän makuista. Märät teelehdet tuoksuvat tälle samalle komponentille – en vain osaa sanoa tarkemmin mille! Harmi, että ostin tätä vain 20 grammaa…

En tiennytkään, että Koreassa tehtäisiin mustaa teetä – yleensä kai siellä tehdään vihreätä teetä. Postcard Teas:lla löytyy myös ”vihreä versio” tästä teestä – Sparrow’s Tongue – tai pitäisikö sanoa, että se olisi se alkuperäinen versio ja tämä musta tee olisi tehty perinteisen vihreän teen version sijasta.

Annostukseni: reilu 3 grammaa teetä gaiwaniin, 95 -asteista vettä, 1. ja 2. haudutus 20 sekuntia, 3. ja 4. haudutus 25 sekuntia, 5. ja 6. haudutus 30 sekuntia.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *