Formula 1 VPN-Suomi

Teearviointi - irtotee

Osterlandsk Copenhagen: Admirality Tea

01.10.2018, teeteemu

Käväisin Kööpenhaminassa viime talvena, ja siltä reissulta tuli ostettua Kastrupin lentokentältä yksi purkki teetäkin.

Valintakriteerinä oli muistaakseni; kuulosti mielenkiintoiselle mustalle teelle, purkki oli mukamas hieno ja nimikin oli kohdillaan… Kyseessä on siis Osterlandsk Copenhagenin Admirality Tea.

Musta maustamaton teesekoitus, jossa on sekä kiinalaista että intialaista teetä (Ceylonia, Keemunia ja Darjeelingia). Jos on kelvannut Englannin kuninkaallisille, niin miksei myöskin Teeteemulle?

Vihreät teelehdet taitavat olla Darjeelingia? Toivottavasti olisi hyvää…

Ja tämähän on erittäin hyvää! Mielenkiintoinen teesekoitus – tätä voi juoda sekä aamulla (tarpeeksi voimakas), mutta maistuu myös illallakin (tarpeeksi mieto). Teen tuoksussa on jotakin erittäin vetoavaa – en valitettavasti osaa kuvailla, mitä se on, mutta erittäin hyvä tuoksu tässä siis on! Tee kuivattaa suun kivasti – tämä lienee Darjeelingin ansioita.

Annostukseni: kaksi reilua/runsasta teelusikallista irtoteetä kuppia kohden, 95 -asteista vettä ja kolmen minuutin haudutus.

p.s. Kävin myös viime kesänä Kööpenhaminassa, ja kyseisellä teetalolla on oma myymälänsä, jossa ehdin silloin käydä. Tästä kirjoittelen lisää joku toiste…

, , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *