Formula 1 VPN-Suomi

Teearviointi - irtotee

Mariage Freres: Esprit de Noël

24.12.2014, teeteemu

Aiemmin maistamani Mariage Freres:n teet ovat olleet erittäin hyviä – Tzar Alexandre (arvosteluni) ja Pleine Lune (arvosteluni). Joten ei kai tämä uusi tuttavuus – Esprit de Noël – voisi olla mitään muuta kuin erittäin hyvää?

Kyseessä on siis joulutee. Kun avasin paketin, niin kanelin tuoksu hyppäsi nenääni. Voimakkaasti. Mutta alkuun sananen kanelista. Kyllä se on sitten hyvää korvapuustissa! Ja muissakin leivonnaisissa! Entä teessä? Kyllähän se toimii, jos sitä ei ole liikaa. Tai on montaa muutakin voimakasta maustetta samassa, ja jos kaneli toimii hyvin niiden kanssa.

Ei tuoksu kuitenkaan peliä ratkaise, makuhan on tärkeintä! Mutta, Esprit de Noël maistuu – pelkälle kanelille. Jotakin muutakin makeaa tässä on, mutta kanelin maku on erittäin voimakas. Liian voimakas omaan makuuni!

Jossakin vaiheessa tajusin, että laitetaan tähän sitten maitoa. Kanelin maku itse asiassa voimistui, mutta siitä tuli kuitenkin parempaa. Nyt rupesi jo maistumaankin hyvälle! Mutta, ei tätä voi missään nimessä verrata noihin kahteen Mariage Freres:n suosikkiini. Ei samassa lauseessa, ei samassa virkkeessä, ei samassa kappaleessa, ei edes samassa blogikirjoituksessa (!?!)…

Annostukseni: teelusikallinen irtoteetä kuppia kohden, 90-asteista vettä, kahden minuutin haudutus ja sitten maitoa sekaan.

p.s. Hyvää joulua kaikille!

Edit 31.12.2014: kanelin maku kävi ylivoimaiseksi, ja luovuin teestä kokonaan – löysin sille uuden kodin…

 

, , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *