Lainaa.com

Teekokemuksia

Lontoo ja tee 2013

16.10.2013, teeteemu

Käväisin pikaisesti Lontoossa, ja pitihän sitä päästä teekokemuksia kasvattamaan! Viime vuonnakin tuli käytyä (linkki), ja kyllähän Lontoossa löytyy tarjontaa sekä hyvään teehen että iltapäiväteehen.

Teekaupat

Ensimmäinen kohde oli H. R. Higgins (Coffee Man) Ltd. Täällä kävin myös viime vuonna, ja oli pakko ostaa suurta suosikkiani Russian Caravania. Lisäksi ostin Mayfair Blendiä. Rakennus, jossa kauppa sijaitsi, oli remontissa, enkä saanut otettua kaupasta hyvää kuvaa ulkopuolelta. No, käytetään tässä viime vuonna otettua kuvaa mallina (viime vuoden kirjoituksessa on useampi kuva kaupasta).

Seuraavaksi kävin Selfridgesillä. Kuulin huhun, että täältä saisi Marriage Freresin teetä! Tämä pitää paikkansa (linkki), ja Selfridgesin alakerrasta löytyi Marriage Freresin oma myyntipiste. Ostin sieltä Tzar Alexandrea. Kysyin, saisinko ottaa valokuvan, mutta heidän politiikkansa on, ettei saa ottaa… Oheisesta linkistä saa hieman paremman kuvan, millainen paikka on kyseessä.

Viime vuonna kävin Wolseleyllä iltapäiväteellä. Silloin maistoin Wolseley Afternoon Blendia, joka muistaakseni maistui hyvälle, mutta liian savuiselle. Tajusin vasta vähän aikaa sitten, että englantilaiset jättävät teelehdet teepannuun, jolloin ensimmäinen teekuppi maistuu hyvälle, mutta sitten alkaa maistumaan liian voimakkaalle… Ostin Selfridgesiltä tätä teetä, katsotaan, onko liian voimakasta vai ei.

Sitten etsin Kusmin käsiini. Todellakin – Lontoossa on myös Kusmin kauppa (linkki)! Pariisilaiset teetalot ovat siis tulleet jäädäkseen Lontooseen. Ohessa muutama kuva Kusmin kaupasta.

Ostin täältä kaksi teepurkkia, savuisen Samovarin ja makean Caramelin.

Lisäksi ostin ”minikokoelman” Russian Blends, joka koostui viidestä erilaisesta Earl Grey -variaatiosta.

Puntamääräiset hinnat olivat muuten korkeampia kuin Kusmin nettisivujen eurohinnat… Toki netistä ostettaessa menee toimituskulu.

Ai niin, Kusmin kaupassa oli myös pieni teehuone, josta pystyi ostamaan Kusmin teetä ja pikkuherkkuja…

Lopuksi vielä kuva kaikista ostamistani teelaaduista…

Iltapäivätee

Vuonna 2013 Lontoon matkallani minulla oli aikaa käydä vain kerran iltapäiväteellä. Paikan valinta piti tehdä siis hyvin hyvin hyvin huolellisesti…

Browns Hotel

Menin iltapäiväteelle Browns Hoteliin.

Kyseessä on siis viiden tähden hotelli, jolla on pitkä historia. Lontoon vanhin hotelli, Englannin ensimmäinen puhelu soitettiin täällä, Rudyard Kipling kirjoitti viidakkokirjan täällä, Agatha Christien Bertramin hotellissa (väitettävästi) perustuu tähän hotelliin… Mutta seli seli, hotellin iltapäiväteellehän tänne tultiin. Ja tällä hotellilla sen pitäisi olla sitten viimoisen päälle!

Paikka oli todella tyylikäs, sellainen vanha englantilainen ”aatelistyylinen” -paikka. Yllä oleva kuva ei valitettavasti pysty kuvaamaan paikkaa enempää, salama kun keskittyi pöydän antimiin… Ilman salamaa otettu kuva taas oli erittäin epätarkka.

Valitsin teeksi paikan omaa teetä, Browns Blendiä. Se ei itse asiassa ollut kovin hyvää aluksi, mutta parani illan kuluessa. Englantilaiset jättävät teelehdet teepannuun, jolloin teen maku voimistuu ja siitä tulee kitkerää. Ei hätää – viiden tähden hotelleissa Englannissa tuodaan toinen pannu, joka on täynnä kuumaa vettä. Ensin kaadetaan teepannusta teetä, ja sitten sitä laimennetaan kuumalla vedellä. Kuulostaa vaikealta ja monimutkaiselta, mutta se toimi hyvin!

Sitten syömäpuoleen – etukäteen tiesin, että täällä ei nälkä tule – kaikkea saa lisää, joten täyteen tulisi. Aloitin perinteisesti sormileivistä, ja niitä oli kymmenen kappaletta – kaksi jokaista viittä erilaista laatua. Olivat todella hyviä!

Teeleivät (skonssit) tuotiin vasta, kun niitä pyyti. Pidin tätä aluksi outona – ajattelin, että onpas huonoa palvelua, kun joutuu odottamaan. Eipäs! Ne tuotiin erittäin lämpiminä ja tuoreina, silloin kun niitä halusi. Mukaan tuli perinteistä englantilaista kermaa (joka ei ole minun makuuni) ja jotakin hyvää hilloa (ehdin jo unohtaa mitä hilloa se oli).

Sitten oli vielä kakut ja muut herkut. Todella hyviä, ja kun kuvitteli, että tämä oli tässä, tuotiin vielä erillinen kakkukärry, josta sai valita mitä halusi. Otin porkkanakakkua, vaikka tuntui, ettei mitään enää jaksaisikaan…

Tämä oli todella hieno kokemus. Suosittelen – jos olet valmis maksamaan tästä reilut 40 puntaa!

, , , , , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *