Formula 1 VPN-Suomi

Teearviointi - irtotee

Le Palais des Thes: Du Tigre (Tiger Tea)

09.09.2013, teeteemu

Tuttavani kävi Brysselissä keväällä, ja pyysin häntä tuomaan teetuliaisia. Ja millaisen tuliaisen sainkaan – Le Palais des Thesin Tiikeriteen!

Keväällä arvostelin Fortnum&Masonin Lapsang Souchonin. Se on nyt juotu, joten teki mieleni savuista teetä lisää. Ja Tiikeriteehän on sitä – Le Palais des Thesin mukaan jopa ”savuisista savuisinta”. No tämä ei ihan pidä paikkaansa. Onhan Tiikeritee savuista, niin maultaan kuin tuoksultaan. Mutta ei tämä nyt mitään järkyttävän savuista ole! Maku on itse asiassa hyvin hyvin hyvin pehmeää. Todella miellyttävän ja hyvän makuista.

Mutta. Jotakin outoa tapahtui? Pari kolme ensimmäistä viikkoa tämä tee oli todella hyvää. Sitten – se alkoi maistua pekonille! Mitäh? Kyllä, pekonille. Savun makuisista teistä löytää kaikenlaisia sivumakuja, mutta nyt pekoni tykittää aika kovaa. Kyllä tee vielä hyvää on, mutta nyt savun maku on liiankin voimakasta ja ”pekonista”.

En osaa tätä nyt täysin arvostella. Taitaa olla pieni mysteeri… Luulin muuten, että savustettua mustaa teetä tehdään vain Kiinassa, mutta Tiikeritee tulee Taiwanista.

Annostukseni: teelusikallinen irtoteetä, 95 asteista vettä ja kahden minuutin haudutus.

Edit 23.10.2013: Pekonin makua ei enää ole, ilmeisesti totuin siihen? Joka tapauksessa tiikeritee on todella hyvä tee, sopii niin aamun herättäjäksi kuin illan nautinnoksi.

, , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *