Lainaa.com

Teearviointi - irtotee

Kusmi Tea: Kashmir Tchai

09.06.2013, teeteemu

Miltä tuntuisikaan, kun tuhannet mausteet juoksisivat suussasi sulavasti teen seassa? No, aika liioittelua sanoa ”tuhannet” mausteet, mutta kyllähän Tchai (tai sitten Chai, T’Chai jne) voi saada tällaisen tunteen aikaan…

Ostin viime joulukuussa Kusmi Tean Kashmir Tchai -teetä Siljalta Päivä Tukholmassa -risteilyltä. Olin maistanut samaista teetä aamupalalla laivalla, ja se oli yllätyksekseni tosi hyvää. En juurikaan tykkää maustetusta ruoasta, mutta juoma oli tosi hyvää, vaikka se olikin erittäin mausteista.

Ja vasta nyt avasin tämän teen teekaapistani – siellä on vielä monta avaamatonta pakettia…

Arvioni – ihanaa. Juuri niin – ihanaa. Mieskin voi sanoa ihanaa, ainakin tässä tapauksessa! Ne mausteet, mausteet, mausteet. Sain tehdä pientä ”salapoliisityötä” selvittääkseni, mitä ne mausteet itse asiassa ovat. Jotain tunnistin itsekin, kun oli niin ”jouluinen tuoksu” teessä. Kusmi Tea ei nettisivuillaan kerro, mitä mausteita teessä on – paitsi että niitä on kuutta eri kappaletta. Lopulta löysin oheisen linkin (Amazonista), joka valottaa tilannetta. Eli; kardemummaa, inkivääriä, laakerinlehtiä, kanelia, aniksen siemeniä ja neilikkaa. Jouluinen pitää siis paikkansa.

En ole maistanut muita Chai -teitä, mutta luin jostakin netistä, että tämä Kusmin versio ei olisi ihan ”perinteisin” intialainen versio vaan itse asiassa nepalilainen versio. Oli miten oli, niin Kashmir Tchai on ainakin minun sydämeni valloittanut! Chaita juodaan yleensä maitoon haudutettuna tai sitten veteen haudutettuna runsaalla maidolla. Itse en kokeillut maitoon hauduttamista lainkaan. Kokeilin kyllä lisätä maitoa haudutettuun teehen, mutta mausteiden mausta hävisi suurin osa. Eli paljon parempaa ilman maitoa.

Annostukseni: reilu teelusikallinen irtoteetä, kiehuvaa vettä, jonka annan jäähtyä minuutin ennen teehen kaatamista (näin saadaan pehmeämpi maku kuin kiehuvalla vedellä) ja kahden minuutin haudutus.

EDIT 26.7.2013. Kävin eilen Stockmannilla (siis Helsingin keskustassa). Yllätyksekseni Stockmannin herkussa oli myytävänä kahta eri Kusmia: Detoxia ja Kashmir Chaita!

, ,


2 vastausta

 1. Tiina Kari sanoo:

  Mun teet on nimenomaan sitä detoxia.

 2. Tiina Kari sanoo:

  Hei, Et ehkä enää bloggaile. Halusin vain kertoa, että ystävättäreni osti Ranskasta Kusmi-teetä ja lähetti minulle pienissä minigrip-pusseissa muutaman teelusikallisen verran näytteitä tästä teeaarteesta. Hän sanoi teen olevan niin piristävää ja samalla rentouttavaa, että arveli sen jopa auttavan uniongelmiini: olen iltayön valvoja, joskus aamuviiteenkin menee ennen kuin saan unta.

  Olen nyt kolmena päivänä juonut keltaista, ananaksen makuista Kusmi-teetä. Vau!!!! Päätin hankkia sitä vaikka mistä! Kahtena iltana join sitä siinä vaiheessa, kun syötyäni noin kello 18 sänky alkaa kutsua ns. nokkaunille. En mennyt, vaan lähdin sauvakävelylle rauhalliseen tahtiin.

  Ja ihme tapahtui: nukahdin klo 23-24 ILMAN nukahtamislääkettä ja nukuin aamuun asti.

  Ja mikä maku! Taivaallista. Annostukseni on myös yksi teelusikallinen, josta tiristän kaksi mukillista, toinen sitten vähän ”laihempi”. Tästä tuli mun lemppari, suuri kahvinjuoja vaikka olenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *