Lainaa.com

Teearviointi - irtotee

Kusmi: Earl Grey Smoky

19.11.2016, teeteemu

Olen aikaisemmin arvostellut aika monta Kusmin teetä (jos nyt veikkaan laskematta tarkemmin, että lähemmäs 20?), ja aika usein todennut ”tämä on erittäin pehmeää teetä”, ehkäpä lähes kyllästymiseen asti.

Mutta poikkeus vahvistaa säännön. Earl Grey Smoky  (ei löydy enää Kusmin eurooppalaisilta nettisivuilta, olisiko poistettu myynnistä Euroopassa???) on sekoitus savuista mustaa teetä ja ”perinteistä” Earl Greytä – eikä ole valitettavasti yhtään pehmeää. Ei. Earl Grey Smoky on itse asiassa karkeaa ja raskasta. Ei lainkaan hyvän makuista. Siis mitä se Teeteemu höpisee?

Jos haluat maistaa hyvää savuista ja maustettua teetä Kusmilta, niin suosittelen lämpimästi Traktiria (arvosteluni, löytyykö muuten tätäkään enää eurooppalaisilta nettisivuilta???). Se on erittäin hyvää!

Ei kannata kuitenkaan ”heittää kirvestä kaivoon”, vaan yritin etsiä jotakin toista mustaa teetä, johon sekoittaisin Smoky Earl Greytä. Löysinkin aikaisemmin toimivan miksauksen, Glyptoteks Blendin (arvosteluni). Sen kanssa Smoky Earl Grey toimi erittäin hyvin – ja lopputulos oli pehmeää ja hyvää teetä! Ja kun Glyptoteks Blend loppui, kesti kauan, että löysin toisen toimivan sekoituksen – Nepal Jun Chiyabari Estate (arvosteluni) ja Smoky Earl Grey muodostivat yhdessä hedelmäisen ja savuisen sekoituksen.

Annostukseni yksin: teelusikallinen irtoteetä kuppia kohden, 90 -asteista vettä ja kolmen minuutin haudutus.

Annostukseni Glyptoteks Blendin tai Nepal Jun Chiyabarin kanssa: teelusikallinen Smoky Earl Greytä ja teelusikallinen Glyptoteks Blendiä/Nepal Jun Chiyabaria kuppia kohden, 90 -asteista vettä ja kolmen minuutin haudutus (yllä olevassa kuvassa sekoitus Glyptoteks Blendin kanssa, lopputulos on aika tumman väristä…).

, , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *