Formula 1 VPN-Suomi

Teearviointi - irtotee

Joulukalenteri: luukut 6-10

18.12.2015, teeteemu

Ohessa joulukalenterin luukut 6-10.

 

6. luukku: Ceylon OP I

En ollut pitkään aikaan juonut Ceylonilaista teetä (tai siis oikeastaan Sri Lankalta tulevaa), joten odotin tätä mielenkiinnolla. En kuitenkaan saanut tätä toimimaan aluksi – maistui niin ”perusteelle”. Sitten tajusin, että tämähän kaipaa maitoa – harvemmin juon teetä maidolla, mutta nyt niin piti tehdä. Ja oikeastaan lopputulos oli ihan jees – kyllä tätä aamupalalla juo, mutta kun 15 grammaa oli juotu, en jäänyt kaipaamaan…

Annostukseni: kaksi teelusikallista irtoteetä kuppia kohden, 95 -asteista vettä, kolmen minuutin haudutus ja sitten maitoa sekaan.

 

7. luukku: Marzipan JouluMarzipan Marsipaaniteetä? Tämä on varmaankin kammottavan makeaa – tuoksu on jo melkoisen makea… Itse asiassa tämä on aika hyvää! Tosi makeaa, vaikka en edes maista marsipaania tässä – maistan käytännössä vain mantelin maun. Ja se mantelin maku taasen muistuttaa erittäin etäisesti Marriage&Freres:n Pleine Lune:a (arvosteluni), mutta ei toki ole niin hyvää.

Annostukseni: teelusikallinen irtoteetä kuppia kohden, 95 -asteista vettä ja kahden ja puolen minuutin haudutus.

 

8. luukku: Sûdindien Nilgiri TGFOP

En ollut koskaan aiemmin maistanut Nilgirin teetä, joten en oikein tiennyt, mitä odottaa. Mustaa teetä Intiasta, ja jotenkin oletin tämän olevan melko miedon makuista.

Maku olikin aika mietoa, sanoisinko jopa aika lailla ”perusteetä”? Parhaiten tämä toimii aamuisin, kun tekee vain tarpeeksi vahvaa. Maku muistuttaa hieman ”aamiaisteesekoituksia”, joten ehkä Nilgirin teetä käytetäänkin enemmän teesekoituksissa?

Annostukseni: kaksi teelusikallista irtoteetä kuppia kohden, 95 -asteista vettä ja kahden ja puolen minuutin haudutus.

 

9. luukku: Rosentee

Ruusutee – tämä voi olla mitä vaan…

En oikein tiennyt mitä odottaa, mutta ainakaan en odottanut, että tee maistuisi ”lääkemäiselle”. Sellaiselle se kuitenkin maistui! Kaksi kertaa jaksoin hauduttaa tätä teetä, sitten tuli stoppi vastaan – tämä tee ei ole minua varten.

Annostukseni: teelusikallinen irtoteetä kuppia kohden, 95 -asteista vettä ja kahden ja puolen minuutin haudutus.

 

10. luukku: Ingwer – Lemon

Tältä teeltä en kyllä odottanut mitään etukäteen… Ensiksi kun en ole mikään vihreän teen suurin ystävä ja toiseksi kun Kusmin vastaava tee (arvosteluni) ei ollut yhtään mieleeni… Mutta, mutta! Tämä joulukalenterin versio oli aika toimiva! Ei mitään älyttömän hyvää, mutta kiva ja rauhoittava sitruunainen maku – sopii parhaiten iltateeksi.

Annostukseni: teelusikallinen irtoteetä kuppia kohden, 80 -asteista vettä ja kolmen minuutin haudutus.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *