Formula 1 VPN-Suomi

Teearviointi - irtotee

H.R. Higgins: Russian Caravan

07.11.2012, teeteemu

Alkuun aikamoista hehkutusta tästä teestä, jollet tykkää tällaisesta, niin hyppää suoraan seuraavaan kappaleeseen… Kun maistoin tätä testattavaa teetä ensimmäisen kerran, totesin ”tämän takia rupesin kirjoittamaan blogia – päästäkseni maistamaan näin mahtavaa teetä”. Todellakin, tämä tee on nam nam nam NAM. Siis isolla NAM:lla.

Sitten asiapitoisempaan arvosteluun, me teejuojathan olemme totista porukkaa… H.R. Higgins on teekauppa Lontoossa, ja lokakuun 2012 Lontoon reissullani ostin sieltä kaksi pakettia irtoteetä. Ensimmäisenä maisteluun näistä päätyi Russian Caravan. Tiesin teesekoituksen historiasta (pitkät karavaanimatkat Kiinasta Venäjän kautta Eurooppaan), ja siitä, että teessä pitäisi olla hieman savuinen maku. Katselin etukäteen netistä, että Russian Caravanista löytyy ainakin kolmea erilaista sekoitusta. Ensimmäisen lähteen mukaan mukana pitäisi olla KeemuniaLapsang Souchonia ja Oolongia. Toisen lähteen mukaan Keemunia, Formosa Oolongia, sekä hippusellinen Darjeelingia ja vihreää teetä. H.R. Higginsin versiossa on Keemunia, Darjeelingiä ja Formosa Oolongia, ja tämän pitäisi olla vähemmän savuinen kuin muiden versioiden.

En ollut aikaisemmin juonut savuista teetä, joten odotin innolla kokemusta. Ja kyllähän tämä tee oli mahtavaa! Teematkani on toki aluillaan, ja olen juonut vasta mustaa teetä, mutta kyllä tämä oli parasta maistamaani teetä vuonna 2012 (vuotta on vielä pari kuukautta tosin jäljellä)… Voin vain suositella tätä, ja erittäin lämpimästi. Milloinkohan seuraava Lontoon reissu olisi edessä???

Annostukseni: kaksi teelusikallista kuppia kohden, kiehuvaa vettä ja kahden minuutin haudutus.

, , , , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *