Lainaa.com

Teekokemuksia

Grand Hotelin iltapäivätee

01.06.2013, teeteemu

Pistäydyin Tukholmassa päivän reissulla, ja minulle jäi juuri ja juuri aikaa teeharrastukselleni. Tutkiskelin vähän etukäteen Tukholman iltapäiväteevaihtoja, ja löysin muutaman hyödyllisen linkin (Viisi parasta iltapäivätee -paikkaa Tukholmassa, Teetä Tukholmassa ja Iltapäiväteetä ja teekauppoja Tukholmassa). Viime vuonna kävin Chaikhanassa iltapäiväteellä (arvosteluni), ja nyt päätin varata pöydän Grand Hotelista.

Paikka oli loistelias iltapäiväteehen. Avara tila, näkymä merelle ja Vanhaan kaupunkiin, sekä viiden tähden hotellin tunnelma. Päätin kokeilla hotellin omaa nimikkoteetä, Finest Tea Blend of Grand Hotel. Tee oli erittäin hyvää! Siinä oli Keemunia, Yunnania, Ceylonia, bergamottia ja hieman trooppisia hedelmiä (persikkaa tai aprikoosia?). Saattaa kuulostaa hirveälle sekamelskalle, mutta kyseessä oli erittäin toimiva yhdistelmä, nam! Tutkiskelin vähän, ja selvisi, että The Tea Centre of Stockholm tuottaa tämän teen hotellille. Nautin niin paljon, että minulle ”vihjattiin”, että voit ostaa hotellin nimikkoteetä mukaasi! No tottahan ostin sitten 100 gramman paketin!

Mutta itse iltapäiväteen arvosteluun… Sormileivät olivat ihan OK, ei mitään ihmeellistä. Teeleivät (skonssit, pullat) olivat herkullisia, etenkin mansikkahillon kanssa. Leivoksissa oli jokunen keksi ja useampi suklaa, ja ne olivat herkullisia. Kun olin syönyt kaiken, minulta kysyttiin, ottaisinko vielä jotakin. No otinhan vielä kolmannen teeleivän. Kyllä olikin hyvää!

Iltapäivätee oli aika arvokas, mutta mitä voisi odottaakaan viiden tähden hotellilta? Mielestäni hinta oli kohdallaan, kyllä täällä itsensä kuninkaalliseksi tunsi ja tee oli erittäin hyvää… Eli suosittelen lämpimästi.

,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *