Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Teearviointi - irtotee

Forsman: Tibet, Makujen Temppeli

18.10.2020, teeteemu

Korona-aikana on tullut käytyä aika vähän ruokakaupoissa ja olen tilannut paljon netistä ruokaa kotiin. Kerran tajusin, että saisihan sieltä Citymarketista tilattua myös teetä… Katsoin listaa, ja sieltä löytyi pieni valikoima Forsmanin teitä. Pienen harkinnan jälkeen päädyin tilaamaan Tibetiä.

En odottanut paljoa tältä teeltä, kun onhan tämä aika halpaa… Teelehdet tuoksuvat aika voimakkaille, joten tämä lienee aika voimakasta.

Mutta mitä vielä, tämähän on todella hyvää! Kunhan teelehtiä käyttää tarpeeksi vähän, on maku hyvin lähellä korkealaatuista nepalilaista teetä – hieman maustetun makuista, mutta ihan maustamatonta mustaa teetä.

Tibet on aika monipuolinen tee, tätä tuli juotua oikeastaan mihin tahansa aikaan – aamuteenä, iltapäiväteenä ja iltateenä. Jos nyt jotakin negatiivista sanoisi, niin 60 gramman pakkaus meni todella nopeasti – mutta ei kun tilaamaan lisää tätä!

Annostukseni: yksi teelusikallinen irtoteetä kuppia kohden, 95 -asteista vettä ja kolmen minuutin haudutus.

,


2 vastausta

 1. teeteemu sanoo:

  Tervetuloa Mikko ”suomalaiseen teeskeneen”! En ollutkaan aiemmin huomannut teeblogiasi.

  Voisin kuvitella, että tuollainen kilon paketti sopisi paremmin johonkin ”suurtalouskeittiöön” taikka sitten johonkin kahvilaan kuin omaan käyttöön. Aina kun teepaketin avaa, niin laatu alkaa hiljalleen hävitä (jollei pakettia saa kunnolla kiinni). Sen vuoksi itse suosin jotakin 50-150 gramman pakettia, jonka saa juotua suht nopeasti.

  Hinta on kyllä sen verran alhainen tuossa Ceylon FOP:ssa, että tuskin mitään älyttömän hyvää on – tosin kun en ole itse maistanut, niin parempi etten kommentoi mitään!

  Mutta joka tapauksessa jos ostat tuon paketin, niin veikkaan, että osa siitä jää joko käyttämättä tai alkaa pilaantua. Tai sitten juot tuota teetä aamusta iltaan muutaman kuukauden…

 2. Mikko sanoo:

  Olen katsellut S-Marketissa käydessäni sillä silmällä Nordqvistin Ceylon FOPia. Olisikohan hyvää? Voisi olla, etenkin kun muutenkin pidän ceylonilaisesta teestä. Kilon paketilla olisi nimittäin kilohinta kohdallaan, 13,50 €. Tavallisestihan maksan tuon verran sadasta grammasta… Mutta olen sen verran vaihtelunhaluinen, että ehkä kyllästyisin ennen kuin kilo on kulutettu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *