Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Oolong,Teekokemuksia

Feng Huang Dan Cong:ia Cha Dao:ssa

21.12.2014, teeteemu

Käväisin Tallinnassa, ja millaisen teepaikan löysinkään noin kilometrin päässä Tallinnan satamasta! Kyseessä on kiinalainen ravintola ja teetalo Cha Dao.

Paikka oli siisti ja kodikas kiinalainen ravintola, joka toki paljastui teepaikaksi, kun näin kasan teepurkkeja kassan luona. Palvelu oli kohteliasta ja ystävällistä, talvitakkini otettiin heti sisään tultuani vastaan ja vietiin henkarissa vaatekomeroon.

Paikan päällä juotava teelista koostui kiinalaisista ja taiwanilaisista teistä. Päädyin hetken harkinnan jälkeen tilaamaan kannullisen Feng Huang Dan Cong:a, vuosikertaa 2013 (Oolongia). Ehkä tuo loppuosa, Dan Cong, vaikutti valintaani – vähän aikaa sitten kun join Mi Lan Dan Cong -teetä (arvosteluni).

En ole aikaisemmin kokenut ”kiinalaista teenjuontia” (suuri määrä teelehtiä ja vähän vettä, haudutetaan teetä samoilla lehdillä monta kertaa), vaan olen aina aikaisemmin juonut ”eurooppalaisella tyylillä” tehtyä teetä. Aluksi oli vaikeaa kaataa Gaiwaniin juuri sopiva määrä vettä, ja sitten lyhyen (noin minuutin) haudutuksen jälkeen kaataa Gaiwanista tee kuppiin siten, että teelehdet eivät tulisi mukana. Mutta hiljalleen sen muutaman kerran jälkeen oppi! Näin ilmeisesti Oolongia pitäisi aina valmistaa ja juoda…

Tee maistui erittäin hyvälle. Johtuiko sitten paikan rauhallisuudesta, erittäin hyvästä teestä vai siitä, että tee piti itse hauduttaa ja kaataa pieneen kuppiiin, mutta sillä hetkellä tuntui, että maailmassa ei ollut muuta kuin minä ja Feng Huang Dan Cong. Kaikki kiireet ja murheet unohtuivat. Aika vierähti tuosta vaan… Mikä kokemus! Teessä oli muuten aavistus savuisuutta mukana.

Täytyy hankkia itselleni oma gaiwan -setti ja alkaa kokeilla oolong -teetä tällä tavalla haudutettuna…

Cha Dao:sta voi ostaa teetä myös mukaansa ja toki tilata voi myös netin kautta.

 

 

 

, ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *