Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Oolong,Teearviointi - irtotee

Esgreen: You Hua Xiang Pomelo Floral Aroma Feng Huang Dan Cong

27.04.2016, teeteemu

Tilasin noin vuosi sitten Esgreen:stä neljää eri Dan Cong:a, ja nyt olisi arvostelussa viimeinen näistä, Pomelo Dan Cong.

Pomelo on minulle tuntematon hedelmä – en tiedä mille se maistuu. Dan Cong:than eivät ole maustettuja, eli niihin ei ole lisätty mitään makua, ne vain ”luonnostaan” muistuttavat erilaisia makuja.

Kuivat teelehdet tuoksuvat melko miedoille, mutta tässä on tuttu kevyt tuoksu…

Valmis tee maistuu persikkaiselle, ja jälkimaku säilyy kauan. En tunnista tässä mitään ”sitrushedelmän” kirpeää makua, tämä on tosi makeaa! Ja viidellä ensimmäisellä haudutuksella maku ei muutu – se on koko ajan voimakkaan persikkaista. Ensimmäiset haudutukset eivät ole yhtään savuisen makuisia, eli paahdutus on tässä hyvin kevyttä.

Tämä oli siis hyvää, vaikka sinällään maku ei ihan vastannut odotuksia – mutta makeaa oli ja sillä selvä!

Annostukseni: noin 3 grammaa irtoteetä gaiwaniin, 95 -asteista vettä, nopea teelehtien huuhtelu ja sitten 1. haudutus 30 sekuntia. Seuraavat haudutukset aina 15 sekuntia pidempiä kuin edellinen haudutus.

Edit 8.5.2016: kokeilin tehdä tästä jääteetä, ja siitä tuli erittäin hyvää ja persikkaista! Laitoin teesiivilään kaksi teelusikallista irtoteetä, teesiivilän kuppiin, jonka täytin jääkylmällä vedellä ja pariksi tunniksi jääkaappiin.

Edit 15.5.2016: ohessa vielä kuva jääteestä…

,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *