Lainaa.com

Oolong,Teearviointi - irtotee

Esgreen: Honey Orchid Light Dan Cong

24.10.2015, teeteemu

Kaksi aiemmin juomaani Esgreen:n Dan Cong:a olivat erittäin hyviä, siis Da Wu Ye (arvosteluni) ja Green (arvosteluni). Seuraavana vuorossa olisi Honey Orchid Light (”Mi Lan”), joten odotukset olivat korkealla.

Light tarkoittaa tässä sitä, että paahdutuksen maku pitäisi olla aika kevyttä. Kun tein tilauksen joskus keväällä 2015, niin silloin Esgreen:llä oli kahta Honey Orchid:a – kevyttä ja voimakasta.

Kuivissa teelehdissä oli tuttu tuoksu. Toivottavasti tämä olisi hyvää – edellinen Mi Lan Dragon Teahouse:lta (arvosteluni) kun oli pettymys…

Valmis tee tuoksuu myös tutulta. Maku? Ihan jees. Mutta siis vain ja ainoastaan ihan jees. Ei sytytä tai innosta millään lailla, jälkimaku puuttuu. Mutta kyllä tätä mielellään juo – mitään nautintoa tästä ei kyllä vain saa. Eli siis pienoinen pettymys.

Paahdutuksen maku oli todellakin kevyt, hedelmäiselle maistui, mutta jokin tästä vain puuttui. Harmi…

Annostukseni: 3-4 grammaa teetä gaiwaniin, 90 -asteista vettä, nopea teelehtien huuhtelu, ja sitten sellaisia 30 sekunnin haudutuksia (ensimmäinen haudutus 30 sekuntia, ja seuraaviin aina 5-10 sekuntia pidempi haudutusaika). Maku ei paljoakaan muuttunut matkan varrella, ehkä kuitenkin neljäs tai viides kuppi oli paras.

,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *