Formula 1 VPN-Suomi

Oolong,Teearviointi - irtotee

Esgreen: Da Wu Ye – Large Dark Leaf – Feng Huang Dan Cong (Phoenix Single Bush) – Ice Slice

13.06.2015, teeteemu

Myönnetään. Suhteeni Esgreenin Da Wu Ye Dan Cong:n oli lyhyt, intensiivinen ja erittäin makea. Toivottavasti tapaamme toistekin!

Esgreen on kiinalainen nettiteekauppa, josta en ollut aiemmin ostanut mitään. Yksi tärkeä syy, miksi päätin ostaa heiltä oli se, että sieltä saa ostaa myös pieniä eriä teetä – esim. 10 grammaa. Pitihän kokeilla sitten useaa eri Dan Cong:a! Da Wu Ye:tä ostin juuri tuon 10 grammaa.

Da Wu Ye:n lehdet olivat erittäin pitkiä ja erittäin mustia – siitä ilmeisesti teen nimi Da Wu Ye eli ”Large Dark Leaf”. Toki Dan Cong:n lehdet ovat yleensä pitkiä, mutta nämä olivat siis todella pitkiä… Ja lehtien väri oli normaaliakin tummempi.

Haudutetussa teessä oli mieto, mutta kukkainen tuoksu. Ja maku? Erittäin makeaa. Erittäin makeaa. Mainitsinko jo, että erittäin makeaa? Näin makeaa Dan Cong:a en ole vielä maistanutkaan. Mutta siis erittäin hyvää oli! Voisiko makua kuvata näin: kermaisen kukkaisen makea, mutta paino todellakin sanalla MAKEA.

Tätä teetä ostan kyllä lisää, 10 grammaa oli ihan liian vähän! Olisiko ollut jopa paras Dan Cong tähän mennessä, johon olen törmännyt?

Annostukseni: noin kolme grammaa irtoteetä gaiwaniin, 95-asteista vettä, nopea huuhtelu lehdille, ja sitten 1. haudutus 30 sekuntia, ja seuraaviin haudutuksiin joka kerta 10 sekuntia lisää.

 

,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *