Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Oolong,Teearviointi - irtotee

Dragon Tea House: Yu Lan Organic Magnolia Feng Huang Dan Cong Oolong

21.05.2015, teeteemu

Jokunen aika sitten arvostelin Dragon Tea House:n Peach Dan Congin (linkki arvosteluuni), ja pitihän hyvän kokemuksen perusteella ostaa lisää Dan Congia! Yksi uusista ostoksistani oli Yu Lan Dan Cong. Tällä kertaa tilasin Dragon Tea Housen omilta nettisivuilta (ei siis heidän eBay-sivuiltaan).

Yu Lan:n voisi suomentaa vaikkapa ”magnolian makuinen” tai jotakin muuta vastaavaa, ja kyseessä pitäisi siis olla melko kukkainen tee. Kuivat teelehdet eivät tuoksu oikeastaan miltään.

Teematkallani olen monesti huomannut, että teet voivat ”yllättää”. Jotenkin kuvittelin, että kun samasta nettiteekaupasta ostin toista Dan Congia – ”persikkaa” – niin tämä Yu Lan olisi ”jotenkin samanlainen”. Eli pari ekaa kuppia maistuisi aika savuisille, ja haudutukset pidettäisiin suht lyhyinä, luokkaa korkeintaan puoli minuuttia, ja sopiva haudutuslämpö olisi 90 astetta. Eipä pätenyt Yu Lan:n mitenkään!

Ensiksikin, savuisuutta ei ole olemassa. Kaksi ensimmäistä kuppia maistuvat erittäin hedelmäisille. Kolmannen kohdalla alkaa maistua myös kukkaiselle, mutta vielä myös hedelmäiselle. Neljäs kuppi onkin sitten pelkkää kukkaísuutta! Viidennellä kupilla kukkaisuus on huipussaan. Haudutuslämmöksi sopii 95 astetta, ja haudutusajat olivat luokkaa reilu minuutti.

Alla oleva kuva on otettu salamalla, ja teelehdet eivät oikeasti ole ihan näin vihreitä…

Yu Lan oli erittäin hyvää. Koska Yu Lan on halvin Dragon Tea Housen Dan Congeista, niin kuvittelin jotenkin, että olisi ehkä ”huonompaa” tai ”keskinkertaisempaa” kuin saman kaupan persikka. Taas kuvittelin väärin. Yu Lanin kukkaisuus ja savuisuuden puuttuminen (siis savuisuus on ihan hyvä juttu, mutta Yu Lanin kohdalla savuisuuden puuttuminen vain parantaa makua) vievät voiton persikan mausta.

Lisää pitää saada Dan Congeja! Dragon Tea Housesta on yksi Dan Cong vielä avaamatta ja tilasin yhdestä toisesta kiinalaisesta nettikaupasta neljää eri Dan Congia tulemaan! Mutta näistä sitten arvosteluita joskus myöhemmin…

Annostukseni: 3-4 grammaa irtoteetä gaiwaniin, 95 -asteista vettä, nopea teelehtien huuhtelu, ensimmäinen haudutus 45 sekuntia, toinen haudutus 1 minuutti, kolmas haudutus 1 minuutti 15 sekuntia, neljännestä haudutuksesta lähtien 1 minuutti 30 sekuntia. Paras haudutus on muuten neljäs haudutus – kukkaisuus iskee silloin parhaiten…

 

, ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *