Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Oolong,Teearviointi - irtotee

Dragon Tea House: Peach Organic Single Bush Phoenix Dancong Oolong

01.03.2015, teeteemu

Viime aikoina olen juonut useampaa Phoenix Dan Cong (tai Dancong) Oolongia, ja nyt sitten mielenkiintoni heräsi niin paljon, että päätin tilata teetä alkulähteeltä asti – siis Kiinasta… Netissä on monta mielenkiintoista kiinalaista internet -teekauppaa, ja valinnan varaa on paljon! Ainakin seuraavia sivustoja harkitsin vakavasti: Tea SpringYunnan Sourcing, Teacuppa ja China Cha Dao. Mutta eniten minua kiinnosti Dragon Tea House – heillä on sekä eBay-sivusto (linkki) että ihan oma sivusto (linkki). Kyseisellä kaupalla on ”järkyttävän” iso valikoima sekä teetä että teevälineitä.

Täytyy kyllä sanoa, että vähän arvelutti aluksi tilata jotakin netin kautta Kiinasta. Ehkä minua vain kaikki uusi arveluttaa… Joka tapauksessa päätin tilata teetä Dragon Tea House:sta eBay:n kautta, en siis suoraan heidän omilta sivuiltaan.

Phoenix Dan Cong valikoima oli iso, ja päädyin ostamaan Peach:a (eBay:n linkki). Ja nopea muistutus heti – Dancong:t EIVÄT OLE maustettuja, eli niihin ei ole lisätty mitään ”mausteita tai hedelmiä”. Puhdasta teetä siis!

Sananen Dragon Tea House:n asiakaspalvelusta. Heti tilattuani sain normaalit sähköpostit eBay:n kautta, että tilaus on vastaanotettu ja puolen päivän päästä tilaus oli jo lähetetty. Parin päivän päästä tuli viesti suoraan Kiinasta, että tilauksesi on lähtenyt ja ohessa seurantakoodi. Kun tilaus oli päässyt paikalliseen postiini, sain viestin Kiinasta, että voit hakea tilauksesi! Ja kun hain postista tilaukseni, sain vielä yhden viestin, missä kiitettiin siitä, että hain ostokseni. Ja toivottiin, että nautin siitä! Mistä hei saa näin hyvää palvelua – ottaen vielä huomioon, että toimitusmaksu on 0 Euroa! Eli ilmaista! Ja paketti tuli minulle 11 päivässä! Tokihan kun tilaat jotakin netistä, niin saat usein lähetyskoodin, mutta sitten joudut itse seuraamaan lähetyksen kulkua – en ole ainakaan keneltäkään muulta kauppiaalta saanut viestiä, että nyt voisit hakea ostoksesi!

Ja sitten itse teehen – kuivat teelehdet eivät oikeastaan tuoksu millekään.

Kun haudutin teetä, niin erittäin voimakas savuinen tuoksu valtasi huoneen. Kaksi ensimmäistä haudutusta ovat melko savuisia, teen makeus on vielä sivuroolissa, mutta kyllä sen huomaa. Kolmannesta haudutuksesta lähtien savun (tai oikeastaan paahdotuksen) vaikutus on mennyt pois, ja jokin makea hedelmäinen maku iskee – ja lujaa. En tunnista sitä persikaksi, mutta hyvää ja makeaa se on. Tätä juo helposti kuusikin kuppia – erittäin hyvää.

Taidan tilata Dragon Tea House:sta toistekin! Tosin – East India Tea Company:n Mi Lan Dan Cong Oolong (arvosteluni) on kyllä hieman parempaa kuin tämä…

Annostukseni: 3-4 grammaa gaiwaniin, 90 -asteista vettä ja aluksi nopea huuhtelu lehdille ja vesi pois, sitten 1. haudutus 15 sekuntia, 2. haudutus 15 sekuntia, ja 3. haudutuksesta lähtien 20 sekuntia tai enemmän.

, ,


3 vastausta

  1. Elbert sanoo:

    Yunnan Sourcingia suosittelen minäkin. Toinen erittäin hyvä paikka tilata on Teavivre, josta ainakin minä tilaan lähes aina maustamattomat kiinalaiset teeni. Ebaysta tilattaessa kannattaa varoa sillä teet eivät ole aina mitä luvataan, tosin tilasimpa minäkin Tie guan yiniä Dragon Tea Houselta ja oli hintansa väärti, ei loistavaa mutta hyvää. Hyvä postaus, tekisi mieli itsekkin perustaa teeblogi mutten ole toistaiseksi kehdannut.

  2. Kiitos hyvästä postauksesta. Taidan kokeilla suosittelemaasi kauppaa. Olen toistaiseksi tilannut teetä vain suomalaisista nettikaupoista, kun olen ollut arka muiden suhteen, mutta tämä kirjoitus rohkaisi kokeilemaan.

  3. Jossu sanoo:

    Voin täysin sydämin suositella Teaspringiä ja Yunnan Sourcingia, molemmista on vain positiivista sanottavaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *