Formula 1 VPN-Suomi

Oolong,Teearviointi - irtotee

Dan Cong Teesetti2: Qun Ti Xiang

11.09.2015, teeteemu

Seuraavana olisi vuorossa Dan Cong Teesetti2:n Qun Ti Xiang, jonka pitäisi olla ”sekoitus erilaisia hedelmän makuja”. Dan Cong:than eivät ole millään lailla maustettuja, vaan tuoksu ja maku tulevat maaperästä, teepuusta ja valmistustavasta…

Kun en heti kirjoittanut arvostelua, niin en kyllä enää valitettavasti muista millainen tuoksu teessä oli… Mutta jos en kerran muista, niin tuskin se mitenkään mahtava olisi voinut olla?

Maun muistan toki hyvin! Qun Ti Xiang maistui vanhalle makealle mehulle. Siis mille? Teessä oli kyllä hyvä makea maku, mutta se oli vain ”taustalla” ja peittyi johonkin erittäin vahvaan karkeaan makuun. Joissakin Dan Cong:ssa on vahva savun tai paahdutuksen maku parissa ekassa haudutuksessa, mutta sitten se häviää ja tee alkaa maistumaan kukkaiselle/hedelmäiselle/makealle. Qun Ti Xiang maistui ihan samanlaiselle kaikki viisi haudutusta, joita jaksoin tehdä. Harmi, sillä pidin makeasta sivumausta, mutta en lainkaan siitä karkeasta mausta.

Olisiko tee voinut olla vanhentunutta? Jostakin netistä luin, että Dan Cong:n maku vain paranisi vuodessa parissa, jos tee säilytetään hyvin. Tosin silloin kyllä puhuttiin kalliista Dan Cong:sta, ei ”halpisversioista”.

Annostukseni: noin 3 grammaa teetä gaiwaniin, 95 asteista vettä, nopea teelehtien huuhtelu ja sitten 15 sekunnin haudutuksia. Vähänkin pidempi haudutus olisi vain vahvistanut ”karkeaa” makua.

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *