Formula 1 VPN-Suomi

Oolong,Teearviointi - irtotee

Dan Cong Teesetti2: Huang Zhi

20.08.2015, teeteemu

Vähän aikaa sitten ostin Aliexpress:stä kaksi pientä settiä erilaisia Dan Cong:ja. Toisena settinä oli oheinen, joka koostuu kahdeksasta kuuden gramman paketista.

Kuten kuvasta näkee, niin kaikki kahdeksan pakettia olivat melkein identtisiä – no teet kyllä erottaa toisistaan pakettien yläreunassa olevan pienen tarran avulla. Helppoako? Ei. Nimet olivat siinä kiinaksi… No onneksi netistä löytyy käännösohjelmia, ja pienen ”salapoliisityön” jälkeen tiesin, mikä Dan Cong on mikin! Hauskaahan tällainen selvittely vain oli!

Ensimmäisenä halusin kokeilla Huang Zhi Dan Cong:a. Nimen perusteella kyseessä olisi ”appelsiin tuoksua”.

En ole appelsiinin ystävä, mutta teessä oli kyllä outo tuoksu – sekä kuivissa että haudutetuissa. Ja maku oli outo. Ei hedelmäinen, ei makea. Joku outo pistävä maku. Sanoisin jopa karkea maku!

Taisin löytää ensimmäisen Dan Cong:n, josta en pidä. Kuivat teelehdet olivat kyllä todella lyhyitä, joten olikohan laatu vain huonoa? En tiedä…

Annostukseni: 3 grammaa irtoteetä gaiwaniin, 95 -asteista vettä, nopea teelehtien huuhtelu. Kokeilin lyhyttä ja pitkää haudutusta, mutta en vain saanut aikaan hyvää makua tästä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *