Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Oolong,Teearviointi - irtotee

Dan Cong Teesetti1: ”Yellow Sticks Fragrant”

07.11.2015, teeteemu

Dan Cong Teesetti1:stä on seuraavana arvosteluvuorossa Yellow Sticks Fragrant. Olin kuvitellut, että tämä ”Keltaiset tikut” olisivat itse asiassa sama kuin Huang Zhi – luuloni oli väärä…

Kuivat teelehdet ovat melko pitkiä. Tuoksu on ”tyypillinen” Dan Cong:n hedelmään/hunajaan viittaava.

Maku on hedelmäisen makea, oikeastaan aika persikkainen. Tämä on hyvää! Pitää muistaa, että kyseessä on kuitenkin ”halpis Dan Cong”. Yellow Sticks:ssä on myös jälkimakua – maku ei poistu vähään aikaan suusta.

Jotkut Dan Cong:t ovat melko paahdutettuja/savuisen makuisia aluksi, mutta Yellow Sticks:ssä tällaista ei ollut. Pelkkää makeutta vaan – sinällään savuisuuden puuttuminen ei haitannut, makeus kun tässä oli se ykkösjuttu.

Teetä oli 8 grammaa, ja sain siitä kaksi eri settiä. Ensimmäisellä kerralla kolmas ja neljäs kuppi olivat parhaita, toisella kerralla ensimmäinen kuppi oli hedelmäisin ja makein. Johtunee varmaan siitä, että ensimmäiseen settiin taisi mennä ehkä vain 3 grammaa, ja toiseen loput 5 grammaa.

 

Annostukseni: noin 4 grammaa teetä gaiwaniin, 95 -asteista vettä, nopea teelehtien huuhtelu, sitten 30 sekunnin haudutus, ja seuraavat haudutukset aina 5-15 sekuntia pidempiä kuin edellinen haudutus.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *