Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Oolong,Teearviointi - irtotee

Dan Cong teesetti1: Large Black Leaves

03.12.2016, teeteemu

Joskus 2015 kesällä ostin Aliexpress:stä teetä ja yhtenä hankintanani oli Dan Cong -teesetti, jossa oli kahdeksaa erilaista Dan Cong:a.

Kaikki nämä ovat ”halpis-Dan-Cong:ja”, mutta aikanaan tuntui hyvältä idealta ostaa tällainen 8 * 8 gramman teesetti…

Kolmanneksi viimeisenä tästä setistä on arvostelussa Large Black Leaves. Kuten kuvasta näkee, niin lehdet ovat isoja! Kuivat teelehdet tuoksuivat erittäin kukkaisille.

Valmistin teetä aluksi normaalin tapaan gaiwanissa, käytin noin 4 grammaa teetä, taisin tehdä 3 haudutusta. Maku oli hyvin kukkainen, jopa liiankin kukkainen. Maku ei jäänyt kuitenkaan suuhun, vaan poistui melko nopeasti – tämä on hyvin yleistä ”halpis-Dan-Cong:lle”…

En halunnut enää tehdä myöhemmin toista 4 gramman haudutusta gaiwanilla, koska maku ei ollut mitenkään erikoinen. Jossakin vaiheessa sain päähäni kokeilla tätä ”eurooppalaisella” tavalla haudutettuna, eli valmistin yhden kupin teetä pidemmällä haudutusajalla.

Yllätys – eurooppalaisella tavalla valmistettu tee oli paljon parempaa kuin gaiwanissa haudutettu. Maku oli yhä kukkainen, mutta nyt myös hedelmäinen – ja se toimi siis hyvin!

Annostukseni: ”kiinalaisella” tavalla 4 grammaa irtoteetä gaiwaniin, 95 -asteista vettä, nopea teelehtien huuhtelu, ja sitten 1. haudutus 30 sekuntia, ja seuraaviin aina 10 sekuntia lisää. ”Eurooppalaisella” tavalla noin 2 grammaa irtoteetä kuppia kohden, 90 -asteista vettä, nopea teelehtien huuhtelu ja 3 minuutin haudutus.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *