Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Oolong,Teearviointi - irtotee

Dan Cong Teesetti1: ”Ankanlantatuoksu” Duck Feces Fragrance

21.07.2015, teeteemu

Tiedetään, tiedetään. Teen tilaaminen eBay:stä tai Aliexpress:stä voi olla aika riskaabelia, koska lopputulos voi olla mitä vaan… Minulla on kuitenkin hyviä kokemuksia kiinalaisista nettiteekaupoista, joten miksei Aliexpress voisi toimia?

Päädyin siis tilaamaan kaksi halpaa Dan Cong teesettiä Aliexpressistä, ensimmäisenä kotiin ehti Health Tea House:n versio. Molemmat setit olivat niiiiiiiin halpoja, että teen laatu tuskin on kovin korkealaatuista… Mutta ajatukseni onkin, että pääsisin maistamaan mahdollisimman montaa erilaista Dan Cong:a, vaikka ne olisivatkin ”halpakamaa”.

Tässä setissä oli kahdeksan kappaletta kahdeksan gramman paketteja. Ensimmäisenä avasin ”Ankanlantatuoksun”, Duck Feces Fragrancen.

Sinällään mielenkiintoista on, että vähän aikaa sitten arvostelin Teemaan kalliimman version samasta teestä (arvosteluni), joten nyt pääsemme vertailemaan halpaa ja kallista vaihtoehtoa!

Halvan version tuoksu ei ollut niin hyvää kuin kalliimman, sekä kuivien lehtien, märkien lehtien että valmiin teen osalta. Entä maku? Uskomatonta, mutta totta – pidin hiukan enemmän halpisversiosta! Syynä on se, että tykkään niin paljon makeasta, ja halpisversio oli erittäin makeaa. Mites jälkimaun kanssa, moni Dan Cong jää ”elämään” suuhun, eli jälkimaku pysyy kauan suussa ja teen hyvä fiilis ”elää” sitä kautta? Halpisversio ei käytännössä jäänyt suuhun lainkaan, vaan maku hävisi nopeasti…

 

Yhteenvetona voin siis todeta, että Teemaan kalliimpi versio antoi paremman elämyksen. Vaikka maku on toki tärkein, niin Dan Congien tuoksu on iso osa teekokemusta ja jälkimaun kesto pitkittää kivasti kokemusta. Mutta kuten totesinkin, haluan maistaa mahdollisimman montaa Dan Congia ja siihen käsitykseni mukaan (toivottavasti) nämä Dan Cong teesetit ovat hyviä.

Annostukseni: noin 4 grammaa teetä Gaiwaniin, 90 -asteista vettä, nopea teelehtien huuhtelu, sitten ensimmäinen haudutus 30 sekuntia, ja seuraavat haudutukset aina 15 sekuntia pidempiä kuin edellinen haudutus.

,


Yksi vastaus

  1. Nebs sanoo:

    Kannattaa kokeilla myös Fu Tea Storea Aliexpressistä. Tilasin juuri itsekkin Health Tea Housesta sen toisen setin jossa on erilaisia oolongeja. Tämäkin taisi olla mukana?
    Tämän arvostelun perusteella odotukseni nousivat hieman korkeammalle. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *