Lainaa.com

Oolong,Teearviointi - irtotee

Chado: Fenghuang Dan Cong Da Wu Ye (Big Black Leaf)

27.06.2016, teeteemu

Kävin viime joulun tienoilla Tallinnassa ja pistäydyin teekaupassa Chado.

Ostin sieltä kolmea eri Dan Cong:a, ja nyt olisi vuorossa Da Wu Ye. Aiemmin olen maistanut samalla nimellä myytyä Dan Cong:a ja se oli erittäin hyvää! On kuitenkin karu totuus, että sama nimi ei vielä kerro yhtikäs mitään teen laadusta tai mausta…

Kuivat teelehdet olivat hyvän näköisiä – pitkiä ja mustia. Tuoksuakin oli jonkun verran – olisiko tämä kukkaisen makuista?

No ei ollut. Ei kukkaista, ei savuisen makuista, ei kermaista, hivenen hedelmäisen makuista. Ei ollut laisinkaan hyvää! Käytin noin 3 grammaa teetä ja 95-asteista vettä. Haudutusten pituus ei juuri makuun vaikuttanut – tämä oli kirpeän makuista! Mausta ei tullut yhtään mieleen, että tämä olisi Dan Cong:a…

Kokeilin tätä sitten jääteenä – ei ollut mitenkään toimiva sekään.

Meinasin jo heittää lopun teen menemään, mutta päädyin tekemään 10 gramman paketista lopuista teelehdistä (noin 5 grammasta) vielä yhden setin. Ja rupesi jo maistumaan enemmän Dan Cong:lle! Ei se vielä silloinkaan mitään älyttömän hyvää ollut, mutta ihan juotavaa – hieman kirpeää, mutta kukkaisen makuista. Neljäs haudutus toimi parhaiten.

Annostukseni: noin 5 grammaa irtoteetä gaiwaniin, 90 -asteista vettä, nopea teelehtien huuhtelu ja noin 20 sekunnin haudutuksia.

,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *