Lainaa.com

Teearviointi - irtotee

Adagio Teas: Irish Breakfast

16.10.2014, teeteemu

Adagio on amerikkalainen teetalo (linkki eurooppalaisille sivuille), johon tutustuin tilatessani iHerb:stä Harney&Sons:n teetä – laitoin samaan tilaukseen Adagion Irish Breakfastin. Steepsterin arvostelut olivat muuten aika hyviä…

Niin, Irish Breakfasthan on teesekoitus, jonka pitäisi olla vahvaa ja johon yleensä laitetaan aika paljon maitoa… Pari vuotta sitten join Thehuoneen versiota (arvosteluni), joka oli hyvää ihan sellaisenaan!

Adagion purkki on mielenkiintoinen… Ensinnäkin, kansi on läpinäkyvä! Yleensähän tämä ei ole hyvä juttu, sillä tee tunnetusti huononee valon vaikutuksesta ja säilyy vähemmän aikaa. Purkissa lukee kyllä, että ”blockkaa uv-valoa”. Toisekseen avausmekanismi on ihan omanlaisensa, yleensä teepurkeissa ei käytetä tällaista ”hillopurkkityyppistä” avausmekansimia. Sitä oli kuitenkin helppo käyttää!

Teelehdet tuoksuivat sille, että vahvaa mustaa teetä olisi tulossa… Sekoitus koostuu Ceylonin ja Assamin teestä.

Ja maku on – sanoisinko ”pirtsakka”! Ei tämä mitään maitoa kaipaa, tämä on sopivan vahvaa olematta kuitenkaan liian vahvaa tai kitkerää. Ceylonin pirteä maku on juuri ja juuri esillä, ja Assam tekee tästä vahvempaa. Ei ihan niin hyvää kuin Harney&Sons:n Keemun (arvosteluni), mutta miellyttävän makuista!

Tätä voi kyllä juoda muulloinkin kuin aamulla, sopii myös hyvin iltaan, jos kaipaa pientä ”herätystä”!

Annostukseni: teelusikallinen irtoteetä kuppia kohden, kiehuvaa vettä ja kahden minuutin haudutus.

Ai niin, mitä eroa on amerikkalaisilla ja eurooppalaisilla nettisivuilla? Amerikkalaisilla sivuilla on laajempi valikoima, mutta toimitusmaksu Suomeen on luokkaa 40 $. Eurooppalaisilla sivuilla on taasen pienempi valikoima, mutta toimitusmaksu Suomeen kiinteä 4,95 €.

, , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *