Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Teekokemuksia

A.C.Perch’s:n iltapäivätee

23.07.2016, teeteemu

Käväisin Kööpenhaminassa kesällä kahteen kertaan – molemmilla kerroilla ehdin käydä A.C.Perch’s:llä.

Kyseessä on Euroopan vanhin teekauppa, joka on perustettu 1835 – teekauppa on muuten sijainnut koko ajan samassa osoitteessa pienessä tilassa! Englannista löytyy toki vielä vanhempiakin liikkeitä, mutta ne ei ovat ole pelkästään teekauppoja (esim. Fortnum&Mason).

Ensimmäisellä kerralla ehdin käydä sekä teekaupassa että teehuoneella, joka avattiin 2006 teekaupan yläpuolelle. Itse kaupasta ostin ensimmäisellä kerralla paria eri teetä (arvosteluita tulossa sitten joskus myöhemmin).

Kauppa oli niin suosittu (ja pieni kooltaan), että jonoa oli kaupan ulkopuolelle saakka. En heti tajunnut, että käytössä oli jonotusnumerot… Kaupasta sai mukaansa myös hinnaston, joka oli painettu paperille – hinnastossa oli mukana myös A.C.Perch’s:n lyhyt historiikki. Tänä ”internetin kautena” oli miellyttävää saada mukaansa ihan konkreettinen teelista paperilla, jota voi tutkia ja hypistellä!

Ensimmäisellä vierailullani join teehuoneella Baroness Blend:ä, joka oli ihan OK Earl Grey -versio – jäin kaipaamaan makuun jotakin, en vain oikein tiedä mitä…

Toisella vierailullani Kööpenhaminassa kävin vain teehuoneella. Minulla oli ilo saada mukaani erittäin viehättävää seuraa iltapäiväteelle!

Seuralaiselleni oli tilattu etukäteen gluteeniton vaihtoehto, joten yllä olevassa kuvassa on sekä ”normaali” iltapäiväteesetti että gluteeniton versio.

Sormileipiä oli gluteenittomassa versiossa neljä ja normaalissa kolme. Gluteenittomassa oli lohileipä, kaksi katkarapuleipää ja munaleipä. Normaalissa setissä oli tonnikala- ja paprikaleipä, perinteinen kurkkuleipä ja kinkkujuustoleipä. Sormileivät olivat mainioita! Näitä olisi syönyt enemmänkin…

Skonsseja oli vain normaalissa versiossa, gluteenittomassa versiossa niitä ei ollut. Skonssit olivat melko rasvaisia ja täyttäviä. Maultaan ne olivat ihan OK – kaksi oli ihan sopiva määrä.

Skonssien seurana oli lemon curdia, clotted creamia ja karviais(?)hilloa. En ole oikeastaan koskaan tykännyt lemon curdista, mutta tämä tanskalainen versio oli tosi hyvää. Hillo toimi myös hyvin skonssien kanssa!

Jälkiruokana oli gluteenittomassa versiossa kolme macaronea, normaalissa setissä yksi suklaaleivos ja yksi macarone. Oma macaroneni oli täytetty suklaalla – en ole muuten eläessäni syönyt näin hyvää macaronea! Nam nam nam! Kieleni taisi jäädä Tanskanmaalle… Suklaaleivos oli erittäinen suklainen ja herkullinen.

Entäpä tee? Valitsin pitkältä listalta teekannullisen Pouchkine:a. Kyseessä on Earl Grey -tyyppinen sekoitus, jossa on myös appelsiinia ja greippiä. Se oli erittäin hyvää ja sopi oikein hyvin syötävien kanssa.

Pouchkine oli itse asiassa niin hyvää, että ostin sitä teehuoneelta mukaani 100 gramman paketin…

Iltapäivätee maksoi 200 kruunua per henkilö ja mielestäni rahoille sai hyvin vastinetta.

Teehuoneelta löytyi kaikenlaista historiallista rekvisiittaa, ja otin oheisen valokuvan vuoden 1908 kirjanpidosta…

Milloinkahan sitä pääsisi taas Köpikseen?

, , ,


Yksi vastaus

  1. Näyttääpä hyvältä! Itse kävin tänään (toistamiseen tänä kesänä) Juvalla TeaHouse of Wehmaiksessa ja nautin vastaavanlaisen iltapäiväteen (tosin olin paikalla jo heti avautumisaikaan klo 11).

    Olen käynyt kerran Perch’sillä, mutta silloin oli Köpiksen maraton, ja paikka oli silloinkin täyteen ammuttu. Pikaisesti vaan piipahdin ja nappasin yhden teen. Uusintakäynnin paikka siis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *