Lainaa.com

Oolong,Teearviointi - irtotee

A.C.Perch’s: Glyptoteks Blend

03.08.2016, teeteemu

Ensimmäisenä arvostelussa A.C.Perch’s:n teistä on Glyptoteks Blend (tanskankielisessä linkissä hieman tarkemmin). Tämän ostin ensimmäisellä reissullani kesällä 2016.

Kyseessä on teesekoitus – kirjaimellisesti todellakin sekoitus. Kun nimittäin ostin tätä teetä 100 grammaa, niin se ”tehtiin” edessäni sekoittamalla kahta eri teetä vaa’assa: Formosa Oolong:a ja Panyong:a!

Kuivat teelehdet tuoksuvat hyville, ja haudutetussa teessä on sama tuoksu. En oikein tunnista miltä tee tuoksuukaan – pähkinäiseltä ehkä?

Valmis tee on erittäin hyvää. Tee ei ole kovin voimakasta, vaan melko mietoa, mutta hyvin pehmeää. Maistuuko tässä pähkinä? Tee on siis maustamatonta, mutta maku tuo mieleeni pähkinän.

Sain iltapäiväteen jälkeen A.C.Perch’s:ltä muutaman ilmaisen teepussin Panyong:a. En osaa arvostella sitä parin pussin perusteella, mutta samaa makua siinä oli kuin tässä Glyptoteks Blend:ssä. Panyong oli kyllä vahvempaa ja voimakkaampaa – ei mikään yllätys, sillä Panyong on mustaa teetä ja Formosa Oolong taas on – Oolongia. Näiden kahden eri teelaadun sekoitus toimii erittäin hyvin!

Annostukseni: kaksi teelusikallista irtoteetä kuppia kohden, 90 -asteista vettä ja kolmen minuutin haudutus.

, , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *