Formula 1 VPN-Suomi

Oolong,Teearviointi - irtotee

Chado: Fenghuang Dancong Lao Cong Baiye Oolong Old Bush White Leaf

04.02.2016, teeteemu

Käväisin joulun 2015 tienoilla Tallinnassa, ja löysin pienen kotoisen teekaupan nimeltä Chado. Teekauppa oli sen verran mielenkiintoinen, että kävin siellä peräti kahdesti – ensimmäisellä kerralla ostin vain kolme Dan Cong:a ja toisella kerralla aikaa oli vähän enemmän, joten ehdin nauttia paikan päällä teetä.

Ensimmäisenä maistelussa on ”nimihirviö” Fenghuang Dancong Lao Cong Baiye Oolong Old Bush White Leaf. Chadolla on myös nettikauppa, mutta White Leaf:ä ei (ainakaan tätä blogia kirjoitettaessa) ole siellä myytävänä.


Join White Leaf:n jo ennen vuoden vaihdetta, joten en valitettavasti muista, mille teelehdet tai valmistettu tee tuoksui… Mutta maku oli voimakkaan hedelmäinen. Muutaman haudutuksen jälkeen hedelmäisyys oli kevyempää, mutta tee maistui siinä vaiheessa melkeinpä ”rentouttavalle”. Suuhun jäi voimakas persikkainen jälkimaku. Tämä oli hyvää! Miksi ostin vain 10 grammaa tätä???

 

Annostukseni: 3-4 grammaa teetä gaiwaniin, 95 asteista vettä, nopea teelehtien huuhtelu, 1. haudutus 40 sekuntia, ja seuraavat haudutukset aina 10 sekuntia pidempiä kuin edelliset haudutukset. Makua riitti kuuteenkiin haudutukseen – hedelmäisyys oli silloin jo aika kevyttä.

 

,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *