Kävin kesällä Ruotsissa, ja Göteborgista löysin teekaupan nimeltä Tekultur. Siellä törmäsin Darjeelingiin, jota piti yksinkertaisesti saada! Normaalistihan Darjeeling lasketaan mustaksi teeksi, vaikka valmistustavoiltaan kai teknisesti muistuttaakin Oolongia. Ostamani tee on T Town:n After Hours, joka on siis Oolong -teetä Darjeelingistä, ei mustaa teetä.
Miten tällaista pitäisi valmistaa? Etsiskelin tietoa netistä, ja konsensus taisi olla, että tätä tehdään ”normaalilla euroopplaisella tavalla”, ei ”kiinalaisella tavalla”. Aiemmat Oolong:ni olen hauduttanut gaiwanissa, mutta Darjeeling Oolong pitäisi kai käytännössä olla hyvin lähellä ”normaalia” Darjeelingia.
Teelehdet muistuttavat täysin ”normaalia” Darjeelingiä. En siis mitenkään erottaisi noita mustasta Darjeelingistä…
Maku on – kuin mustaa Darjeelingiä! Erittäin hyvää! Tässä teessä on aavistuksen suklainen maku, mutta muuten siis maistuu ihan kesäsadon Darjeelingille.
Annostukseni: kaksi teelusikallista irtoteetä kuppia kohden, 90 -asteista vettä ja kolmen minuutin haudutus.
After Hours, Darjeeling, T Town