Käväisin jokunen aika sitten Chaya:ssa, ja nyt olisi arvostelussa Honey Dancong.
Enpä ole pitkään aikaan käyttänytkän gaiwaniani! No nyt pääsen taas tekemään monta haudutusta samoista teelehdistä.
Lehdet ovat pitkiä ja tuoksuvat hyville!
Haudutettu tee tuoksuu samalle – hieman savuiselle tai oikeastaan paahdutetulle – kuin kuivat teelehdetkin.
Paahdutus on läsnä kolmella ensimmäisellä haudutuksella, ja neljännestä kupista lähtien makuna on enimmäkseen jonkin makean hedelmän maku. Pidin kyllä molemmista ”mauista”, mutta ehkä kuitenkin kolmas kuppi on paras – vielä hieman paahdutusta jäljellä, ja hedelmän maku alkaa juuri ja juuri tulla esiin…
Annostukseni: Noin 3,5-4 grammaa irtoteetä gaiwaniin, 90 -asteista vettä ja nopea teelehtien huuhtelu. Sitten 1. haudutus 15-20 sekuntia, ja seuraavat haudutukset aina 10 sekuntia kauemmin.
Update 31.7.2019: kokeilin tätä myös jääteenä – ja oli erittäin hyvää! Parempaa kuin ”gaiwanhaudutuksessa”! Laitoin pari teelusikallista irtoteetä kuppiin, jääkylmää vettä ja pariksi tunniksi jääkaappiin kylmähautumaan. Sopi erittäin hyvin kesähelteellä!