Käväisin kesäkuun alussa Forsmanin teemyymälässä, joka sinällään on tietynlainen ”nähtävyys” tai ”kokemus” (itse myymälästä voi lukea tarkemmin Kaikkea Teestä -linkistä tai F.T.G.F.O.P -linkistä). Forsmanilta ostin useampaa teetä, ja ensimmäisenä niistä avasin Darjeeling 2016 FF Tindharian.
Darjeelingin ensisato on parhaimmilaan mahdollisimman tuoreena, vaikka mustat teet yleensä toki kauan säilyvätkin.
Tindharia tuoksuu tyypilliselle Darjeelingille, ja lehdetkin ovat tyypillisen näköisiä.
Haudutetun teen tuoksu on tuttu – tämän täytyy olla hyvää! Ja onhan tämä erittäin hyvää teetä! Jo ennen kuin ensimmäisen kerran maistoin tätä, tiesin tuon tuoksun perusteella, että tämän täytyy olla laadukasta Darjeelingin ensimmäistä satoa. Maku on sopivan ”pirtsakkaa” – ei kirpeää, mutta samaan aikaan hedelmäistä ja suuta kuivattavaa. Kun on juonut tätä kupillisen, harmittaa kun se jo loppui!
Annostukseni: kaksi runsasta teelusikallista irtoteetä kuppia kohden (ei kannata säästellä teelehtiä!), 90 -asteista vettä ja kahden minuutin 45 sekunnin haudutus. Kolmen minuutin haudutuksella tähän tulee liian kirpeä maku, joten kannattaa olla erittäin tarkkana haudutusajan suhteen.
Darjeeling, Forsman, Tindharia