Toiseksi viimeinen Pienen Kilpikonnan 10 gramman näytepaketeista olisi tässä – Lao Cong Shui Xian. Kyseessä on tumma oolong, ja pieni ”pelko” oli käsissäni, sillä edellinen tumma oolong – Da Hong Pao – ei ollut todellakaan minua varten…
Haudutetun teen väri on erittäin tumma – mitäköhän tästä tulee???
Shui Xian maistuu tummalle ja ”metsäiselle”. Olen monesti miettinyt, mitä ihmettä termi metsäinen tarkoittaa kuvailtaessa teen makua. En ihmettele enää – tämä tee on todellakin metsäistä. Täyttää suun kokonaan ja maistuu ja tuntuu – metsäiselle…
Tee oli ihan hyvää, mutten saa tätä juotua kuin kolme kupillista. Kun minulla oli kurkku kipeänä ja flunssa meinasi painaa päälle, niin Shui Xian maistui itse asiassa erittäin hyvälle!
Annostukseni: 3-4 grammaa teetä gaiwaniin, nopea teelehtien huuhtelu, 90 -asteista vettä ja sitten sellaisia 20-30 sekunnin haudutuksia.
Lao Cong Shui Xian, Pieni Kilpikonna
Olen joskus maistanut jotain tällaista ”vanhan teepuun lehdistä” tehtyä teetä ja mielestäni se oli aivan oma lukunsa teen makumaailmassa, kovin erilaista, kuin ”pensaana” viljeltävän kasvin tee. Mutta sinänsä… kerrankos sitä!
Itsekkin aloittelen tummien oolongien parissa. On kyllä aika pirulaisia ja mielenkiintoisiakin. Varsinkin tuo Da Hong Pao joka todellakin maistuu tupakalta, jos käyttää liikaa lehtiä. 😀